Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Municipal Timișoara va monitoriza activitatea cadrelor medicale. „Când un medic intră la o urgență, el este înregistrat"

ro

11 Nov, 2021 20:28 1730 Marime text
  • Spitalul Municipal Timișoara implementează un sistem de monitorizare a activității cadrelor medicale cu un echipament electronic prevăzut cu bluetooth.
Personalul medical va primi câte un dispozitiv tip pager care trebuie purtat la mână sau în buzunar, tot timpul cât se află în spital.

„Noi vom distribui acest echipament la toți angajații, dar ei trebuie să aibă grijă de el, să nu îl ia, să îl arunce sau să îl dea de pereți. Dacă se va strica, vor trebui să îl plătească”, a spus dr. Daniel Malița, managerul Spitalului Municipal Timișoara, miercuri 3 noiembrie 2021.


Metoda a fost implementată deja în mai multe clinici, informează ZIUA de Vest.

Totuși, unii medici au criticat demersul și nu sunt de acord să fie urmăriți.

Vrem să vedem cum funcționează. Dacă merge bine și are randament, îl vom extinde anul viitor pe întreg spitalul. Sistemul funcționează pe tehnologie bluetooth. În momentul în care ai intrat în spital cu acest echipament, imediat ești monitorizat. Chiar când un medic intră seara sau noaptea la o urgență, la un pacient, el este înregistrat. Activitatea lui este monitorizată, inclusiv în orele suplimentare”, a explicat dr. Malița.

Sistemul nu substituie pontajul, dar vine ca o confirmare a pontajulu, iar sistemul de monitorizare este ]nchiriat.


PSD Timișoara consideră că o această măsură reprezintă o bătaie de joc, scrie debanat.ro

„Partidul Social Democrat se declară revoltat de inițiativa conducerii Spitalului Municipal din Timişoara de a obliga personalul medical să poarte dispozitive de supraveghere pe perioada desfășurării activității la locul de muncă. Este o insultă la adresa jurământului lui Hipocrate şi o jignire ce loveşte însăşi esența actului medical”, spun reprezentanții PSD.

Sursă foto: unsplash.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii