Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:40 01 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Spitalul Municipal Medgidia nu reușește să atribuie contractul de colectare, transport și eliminare deșeuri. Licitația a fost contestată pentru a doua oară. Ce a decis CNSC?

ro

16 Aug, 2022 00:00 822 Marime text

 
  • Contestația a vizat procedura de atribuire simplificată, organizată în vederea încheierii acordului-cadru având ca obiect „Servicii de colectare, transport și eliminare deșeuri spitalicești - 24 luni”
  • Societatea contestatoare  a solicitat anularea înscrisurilor susmenționate și a actelor subsecvente, obligarea autorității contractante la adoptarea măsurilor de remediere constând în reevaluarea/reexaminarea ofertei depusă de companie
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să admită contestația depusă de Vivani Salubritate SA în contradictoriu cu Spitalul Municipal Medgidia
  • CNSC obligă autoritatea contractantă să reevalueze oferta menționată, în termen de 15 zile de la primirea deciziei
 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația depusă de Vivani Salubritate SA cu sediul social în Slobozia, județul Ialomița, împotriva raportului procedurii de atribuire nr. 8677/27.07.2022 și a comunicării rezultatului procedurii de atribuire nr. 8678/27.07.2022, emise de Spitalul Municipal Medgidia în calitate de autoritatea contractantă.
 
La mijloc este vorba despre contestarea procedurii de atribuire simplificată, organizată în vederea încheierii acordului-cadru având ca obiect „Servicii de colectare, transport și eliminare deșeuri spitalicești - 24 luni”, de către Spitalul Municipal Medgidia.
 
Societatea Vivani Salubritate SA a solicitat anularea înscrisurilor susmenționate și a actelor subsecvente, obligarea autorității contractante la adoptarea măsurilor de remediere constând în reevaluarea ofertei depusă de companie iar în subsidiar, în situația în care nu se pot adopta măsuri de remediere, anularea procedurii de atribuire în temeiul art. 26 alin. (7) din Legea nr.101/2016.
 

În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis în parte contestația și a anulat raportul procedurii de atribuire nr. 8677/27.07.2022, în ceea ce privește evaluarea ofertei contestatorului, și actele subsecvente părții anulate.

CNSC obligă autoritatea contractantă să reevalueze oferta menționată, în termen de 15 zile de la primirea prezentei.


Totodată, Consiliul a respins, ca nefondat, capătul de cerere subsidiar vizând anularea procedurii de atribuire.


Decizia este obligatorie iar împotriva acesteia se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.
 
Vă reamintim, din luna iulie a.c., Spitalul Municipal Medgidia are un nou manager. Este vorba despre fostul director al Spitalului CF, dr. Dorel Oprea. Acesta a fost numit interimar în locul lui Eugen Aglițoiu, căruia primarul Valentin Vrabie nu a dorit să-i mai prelungească mandatul.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Primarul Vrabie nu i-a mai prelungit mandatul. De ce a plecat Eugen Aglițoiu de la conducerea Spitalului Municipal Medgidia?

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii