Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:25 18 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Cîmpeanu Mâine se vor discuta toate ipotezele de lucru privind începerea anului şcolar (video)

ro

19 Aug, 2021 19:08 556 Marime text
  • Ministrul Educaţiei a precizat că există propunerea de ridicare a pragului ratei de infectare până la care școlile rămân în totalitate deschise.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că vineri, în cadrul unei întâlniri convocată de premier la Palatul Victoria, vor fi discutate măsurile care se vor regăsi în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii privind începerea anului şcolar, precizând că există și propunerea de creştere a pragului ratei de infectare până la care şcolile vor putea să rămână deschise.

„Am precizat că cel târziu în perioada 1-3 septembrie vom avea ordinul comun ministrul Educaţiei - ministrul Sănătăţii prin care, cu cel puţin 10 zile înainte de data de 13 septembrie, începerea şcolii, vom prezenta în detaliu toate măsurile pe care trebuie să le cunoască atât şcolile, cât şi părinţii şi elevii.

Am spus că rămâne în continuare opţiunea numărul 1 prezenţă fizică în data de 13 septembrie în toate şcolile din România.

Mâine vom avea la guvern, începând cu ora 10.00, o discuţie convocată de către prim-ministrul României la care vor participa ministrul Sănătăţii şi ministrul Educaţiei, reprezentantul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentantul Comitetului Naţional pentru Vaccinare, reprezentantul INSP şi un reprezentant al Administraţiei Prezidenţiale. În această întâlnire vor fi discutate toate ipotezele de lucru", a menționat ministrul Educației.


Ministrul Educaţiei a precizat că există propunerea de ridicare a pragului de infectare până la care școlile rămân în totalitate deschise.

„Până acum, ştiţi foarte bine, erau scenariile deja cunoscute, verde, galben, roşu, şcolile rămâneau integral deschise până când localitatea ajungea la pragul de 1 la mie rată de infectare. Există propunerea de ridicare a acestui nivel până la care şcolile rămân în totalitate deschise, sigur că da, cu respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară", a spus Sorin Cîmpeanu.


 

Sursă video: Facebook.com / Guvernul României
Sursă foto: Facebook.com / Sorin Mihai Cimpeanu

Ti-a placut articolul?

Comentarii