Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Societatea se află în insolvență Mai multe active ale Electrocentrale Constanța SA, scoase la licitație de lichidatorul judiciar

ro

13 Aug, 2023 18:00 1402 Marime text
  • Electrocentrale Constanța SA, se află în prezent în procedura de reorganizare conform Legii nr. 85/2014, în acord cu prevederile planului de reorganizare aprobat de către Adunarea Creditorilor
  • CITR Filiala București SPRL, în calitate de administrator judiciar al Electrocentrale Constanța SA organizează o licitaţie publică competitivă cu strigare pentru valorificarea unor active ale societății
  • Licitaţia va avea loc în data de 17.08.2023, ora 14:00, la sediul administratorului judiciar
  • În caz de neadjudecare, se va mai organiza o licitație în data de 24.08.2023, în aceleași condiţii
  • Preţul Caietelor de sarcini este cuprins între 1.500 și 2.000 lei fără TVA
     

 
Electrocentrale Constanța SA, se află în prezent în procedura de reorganizare conform Legii nr. 85/2014, în acord cu prevederile planului de reorganizare aprobat de către Adunarea Creditorilor în ședința din data de 27.04.2022 și confirmat de către judecătorul-sindic prin sentința civilă nr. 1031/27.09.2022 pronunțată în dosarul nr. 2760/118/2020 aflat pe rolul Tribunalului Constanța- Secția a II-a civilă.

Unul dintre mecanismele principale prevăzute în planul de reorganizare confirmat, pentru restructurarea activității este reprezentat de implementarea mecanismului privind transferul în proprietatea publică a statului a activului industrial funcțional CET Palas conform prevederilor OUG nr. 60/2019, dezideratul final fiind integrarea activității companiei de producție a energiei termice în SACET integrat la nivelul municipiului Constanța.
 
Totodată, societatea Electrocentrale Constanța SA urmează a formula cererea privind stingerea creanțelor fiscale/bugetare prin trecerea activului funcțional industrial CET Palas în proprietatea publică a statului, către ministerul de resort Ministerul Energiei și instituția creditoare Ministerul Finanțelor Publice, cerere ce va include componența activului funcțional industrial și analiza tehnica-economică privind justificarea operațiunii și efectele acesteia, potrivit art. 2 alin. (4) din OUG nr. 60/2019.
 
În acest context, subscrisa CITR Filiala București SPRL, în calitate de administrator judiciar al Electrocentrale Constanța SA organizează o licitaţie publică competitivă cu strigare pentru valorificarea activelor:

- Pachet mijloace fixe și obiecte de inventar, 10 poziții, aferente Secției Chimice, locație Constanța, vânzare în bloc, preț pornire – 42.627,81 lei exclusiv TVA.

- Cazan de abur joasă presiune cu anexe, Nr. Inventar 30384, locație Constanța, vânzare individuală, preț pornire – 103.000 lei exclusiv TVA.

Preţurile nu includ TVA. Cu privire la TVA, se vor aplica prevederile legale în vigoare la data licitației, pentru fiecare tip de activ în parte.

Licitaţia va avea loc în data de 17.08.2023, ora 14:00, la sediul administratorului judiciar din București, str. Gara Herăstrău nr. 4, et. 3, Sector 2.

În caz de neadjudecare, se va mai organiza o licitație în data de 24.08.2023, în aceleași condiţii de preţ, oră şi locaţie.

Garanția de participare este 20% din prețul de pornire fără TVA.

Detalierea activelor se regăsește în Caietele de sarcini (câte unul pentru fiecare activ /pachet de active), ce se pot achiziţiona de la sediul administratorului judiciar sau prin corespondență online.

Documentaţia de înscriere la licitaţie va trebui depusă sau transmisă pe e-mail până la ora 14:00 a ultimei zilei lucrătoare anterioare ședinței de licitație.

Achiziţionarea Caietului de sarcini este obligatorie pentru participarea la licitaţie.

Preţul Caietelor de sarcini este cuprins între 1.500 și 2.000 lei fără TVA.

 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
Știri Constanța azi Electrocentrale Constanța SA, la judecată cu Consiliul Local, pentru nouă hectare de teren! Procesul, amânat


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii