Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Societatea în care prefectul Constanţei a fost asociat îşi reia activitatea. Jeacă şi-a cesionat acţiunile. Ce a mai decis Adunarea Generală a Asociaţilor?

ro

19 Oct, 2018 00:00 3054 Marime text
Potrivit informaţiilor publicate în Monitorul Oficial, în cadrul Adunării Generale a Asociaţilor SC Cavala Eco Service SRL, care a avut loc în 26.09.2018, s-a decis reluarea activităţii societăţii şi cooptarea în firmă a moştenitorilor legali ai unuia dintre asociaţi, în prezent decedat.
 
Asociat al firmei până în luna septembrie a acestui an, prefectul judeţului Constanţa, Dumitru Jeacă, care a deţinut 4 părţi sociale, reprezentând 20% din capitalul social al societăţii, a decis să-şi cesioneze acţiunile asociatului Stere-Ianis Caracotă.
 
În urma decesului, în 2015, al fostului asociat al lui Jeacă, Taşu Caracotă, a fost cooptat în firmă fiul acestuia, Stere-Ianis Caracotă, căruia îi revine întreaga masă succesorală (16 părţi sociale, cu valoarea nominală de 10 lei/parte socială, în valoare totală de 160 de lei).
 
În aceeaşi societate a mai fost cooptată şi Lenuţa Alida Caracotă, care vine cu aport la capitalul social în valoare de 10 lei în numerar. În urma cooptării, capitalul social total se majorează cu 10 lei, devenind 210 lei, fiind împărţit într-un număr de 21 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială, deţinut de asociaţi astfel:
- Stere-Ianis Caracotă, aport la capitalul social 95%, reprezentând 20 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială şi în valoare totală de 200 lei, participare la profit 95% şi participare la pierderi 95%;
- Lenuţa Alida Caracotă, aport la capitalul social 5%, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială şi în valoare totală de 10 lei, participare la profit 5% şi participare la pierderi 5%.
 
Adunarea Generală a Asociaţilor SC Cavala Eco Service SRL a mai decis şi revocarea din funcţia de administrator a defunctului Taşu Caracotă şi a lui Dumitru Jeacă şi numirea în funcţia de administrator a lui Stere-Ianis Caracotă, pe o perioadă nelimitată, cu puteri depline, începând cu data prezentei hotărâri.
Când a devenit prefect, Dumitru Jeacă nu avea acţiunile din firmă trecute în declaraţia de avere! 
 
SC Cavala Eco Service SRL a fost înfiinţată în anul 1999 şi a avut sediul social în Eforie Nord. Asociaţi şi administratori au fost Dumitru Jeacă şi Taşu Caracotă. Firma şi-a întrerupt temporar activitatea, din data 1.07.2010 până la data 30.06.2013. Domeniul de activitate principal al societăţii este recuperarea materialelor reciclabile sortate.
 
În anii fiscali 2015, 2016 şi 2017, firma a avut o cifră de afaceri de 0 lei, echivalent cu lipsa activităţii. Contactat telefonic, la momentul învestirii în funcţia de prefect al judeţului Constanţa, Dumitru Jeacă a precizat că efectiv a uitat că este asociat şi administrator la această societate comercială şi că va rezolva această situaţie cât mai repede cu putinţă. Ceea ce s-a şi întâmplat în luna septembrie a.c.
 
Citeşte:
 
Traseul unui fost ofiţer SRI Cariera, averea şi interesele prefectului judeţului Constanţa, Dumitru Jeacă, şi o firmă pierdută pe drum (documente)

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii