Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația locurilor la SMMIT Constanța

ro

02 Oct, 2020 12:09 1563 Marime text
  •  10 pacienți internați la ora actuală la SMMIT Constanța.
În acest sens, Col. Dr. Aurel Trana, directorul SMMIT Constanța a precizat că sunt 10 pacienți internați la ora actuală și că trebuie să mai vină 8, care stau în jur de 24-48 de ore. În funcție de starea lor, ei vor fi repartizați în alte părți.

Amintim că, Col. Dr. Aurel Trana a făcut în data, 29 septembrie, declarații cu privire la funcționarea SMMIT Constanța. El a vorbit despre sosirea primilor pacienți în  weekend.

„Având în vederea evoluția din ultiam vreme, de duminică, ora 19:00 a fost dat în folosință. SMMIT. Au fost 14 pacienți. Pe parcursul zilei de luni, ora 12.00 a avut loc o ședință la DSP, unde au fost prezenți toți managerii din județ, o ședință din punctul meu de vedere extrem de importantă, în care lucrurile au fost analizate atent și în amănunt. Astfel încât, SMMIT îi revine sarcina, cel puțin pentru moment, pe măsură ce evoluează situația într-un sens sau altul, ne ocupăm de pacienți care sunt netestați încă. Sunt doar pacienți suspecți. Pacienții vin ca pacienți suspect, li se recoltează testul, încercăm cu aparutura noastră să dăm rezutlatele. Pacienții pozitivi sunt evaluați radiologic, biologic și clinic. În funcție de forma lor, sunt redirecționați către spitalele din linia I și II - cazurile dificile merg la Spitalului de Boli Infecțioase, cazuri cu comorbiditate merg la Medgidia, iar cei cu forme ușoare la Palazu Mare sau Mangalia”, a spus col. Aurel Trana.

„Implicarea noastră este organizatorică, și așa cum a zis domnul doctor Trană, deocamdată primim pacienți suspecți. Îi trimitem la spitalele corespunzătoare în funcție de rezutlatele testului și analizelor. Este o provocare pentru toată lumea. Nu este ceva cu care am mai lucrat până acum”, a spus maior doctor Petrov Diana, locțiitorul comandantului SMMIT.


Citește și: Col. Dr. Aurel Trana, declarații cu privire la funcționarea SMMIT Constanța. Au sosit primii pacienți COVID-19 (VIDEO)    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii