Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Andreea Bugescu, studentă la Facultatea de Medicină - La cât timp după vaccin se poate consuma alcool?

ro

15 Apr, 2021 14:21 3045 Marime text

 
  • Andreea Bugescu, studentă în anul VI, la Facultatea de Medicină din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, este invitata noastră de astăzi la ZIUA LIVE pe site-ul ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
  • Andreea este voluntar în Centrul de vaccinare deschis în cadrul Spitalului Militar Constanța.

Andreea Bugescu: „Am stat 1 lună și jumătate la SMMIT. Noi am ajutat logistic, au încercat să ne protejeze să nu intrăm la pacienți infectați dar am fost nevoiți să ne echipăm și să intrăm la pacienții cu COVID-19. Acum au început să vină foarte mulți tineri cu probleme respiratorii. Nu se mai face față.”

Andreea despre o zi din viața de voluntar: „Eu sunt prima figură pe care o vede omul când intră la vaccinare. Eu fac un mic triaj, pun întrebări. Au existat persoane care au avut lipotimii. Noi îi spunem sindromul halatului alb. Am văzut peste 7.000 de oameni și nu am văzut nicio reacția gravă. Leșinurile au existat din cauză că populația nu a fost educată să vină mâncată la vaccin. Oamenii nu vin la analize! Trebuie să mănânce înainte să se vaccineze! Au fost cazuri de oameni, care deși se știau cu frică de ace, nu ne-au spus și au leșinat”.

Cea mai adresată întrebare după vaccin?: „La cât timp după vaccin pot să consum alcool?”

Andreea ne răspunde: „La 48 de ore de la vaccin.”

„De preferat ar fi în luna în care ne facem vaccinul să ne ferim de contactul uman, cât mai mult posibil”, a declarat Andreea.

Andreea Bugescu, despre neîncrederea oamenilor în vaccin: „Din păcate este această modă a formatorilor de opinie care nu sunt medici. Probabil această încredere va crește în câteva luni când se vor face studii suplimentare despre vaccin”.

„Oamenii sunt mai disciplinați aici (n.r. Constanța). Am vorbit cu colegi din țară. Noi nu am avut incidente”, spune Andreea.

„Vă rugăm din suflet, nu veniți mai devreme decât sunteți programați! Avem o procedură. Nu putem începe mai devreme de ora 8.00”, atenționează Andreea Bugescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii