Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:31 21 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai mare din județul Constanța Centrul de vaccinare din Pavilionul Expozițional devine funcțional

ro

05 Feb, 2021 13:16 1691 Marime text
  • Cel mai mare centru de vaccinare din județul Constanța devine funcțional începând cu data de 8 februarie. Centrul de pe Bulevardul Mamaia 331A va prelua, astfel, fluxurile de la Spitalul Militar Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) Constanța.
  • Centrul de pe Bulevardul Mamaia 331A a fost amenajat de Primăria Municipiului Constanța, în grija căreia va intra și asigurarea resursei umane necesare, dar și gestionarea logistică pentru o funcționare fluidă a procesului de vaccinare.
Cel mai mare centru de vaccinare din județul Constanța devine funcțional începând cu data de 8 februarie. Centrul de pe Bulevardul Mamaia 331A va prelua, astfel, fluxurile de la Spitalul Militar Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) Constanța.

Persoanele care au deja programări la unitatea modulară de pe Stadionul „Portul”, vor fi notificate prin SMS despre schimbarea adresei de vaccinare. Important de menționat este faptul că beneficiarii nu își vor pierde programările.

Mutarea fluxurilor a venit ca urmare a unei analize minuțioase realizate de autorități, prin care a fost determinat că Pavilionul Expozițional permite o utilizare eficientă a resursei umane și, în același timp, se va gestiona mai bine numărul mare de persoane care vor să se imunizeze, ținând cont de preconizata creștere a capacității de vaccinare.

În primă fază, vor fi asigurate 8 fluxuri de vaccinare, însemnând o capacitate de imunizare de 576 de persoane pe zi. Până la sfârșitul săptămânii viitoare, vor fi operaționalizate alte 6 noi fluxuri. De altfel, Pavilionul Expozițional poate ajunge până la o capacitate de 40 de fluxuri.

Centrul de pe Bulevardul Mamaia 331A a fost amenajat de Primăria Municipiului Constanța, în grija căreia va intra și asigurarea resursei umane necesare, dar și gestionarea logistică pentru o funcționare fluidă a procesului de vaccinare.

Ultima situație actualizată arată că un număr total de 32.340 de doze au fost administrate în județul Constanța - 31.960 cu vaccinul dezvoltat de Pfizer BioNTech și 380 cu vaccinul dezvoltat de Moderna. De altfel, numărul total al persoanelor vaccinate în județul Constanța este de 26.709.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii