Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:59 26 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Col. Dr. Aurel Trana, declarații cu privire la funcționarea SMMIT Constanța. Au sosit primii pacienți COVID-19 (VIDEO)

ro

29 Sep, 2020 15:04 1495 Marime text


Col. Dr. Aurel Trana a făcut astăzi, 29 septembrie, declarații cu privire la funcționarea SMMIT Constanța. El a vorbit despre sosirea primilor pacienți în acest weekend.

„Având în vederea evoluția din ultiam vreme, de duminică, ora 19:00 a fost dat în folosință. SMMIT. Au fost 14 pacienți. Pe parcursul zilei de luni, ora 12.00 a avut loc o ședință la DSP, unde au fost prezenți toți managerii din județ, o ședință din punctul meu de vedere extrem de importantă, în care lucrurile au fost analizate atent și în amănunt. Astfel încât, SMMIT îi revine sarcina, cel puțin pentru moment, pe măsură ce evoluează situația într-un sens sau altul, ne ocupăm de pacienți care sunt netestați încă. Sunt doar pacienți suspecți. Pacienții vin ca pacienți suspect, li se recoltează testul, încercăm cu aparutura noastră să dăm rezutlatele. Pacienții pozitivi sunt evaluați radiologic, biologic și clinic. În funcție de forma lor, sunt redirecționați către spitalele din linia I și II - cazurile dificile merg la Spitalului de Boli Infecțioase, cazuri cu comorbiditate merg la Medgidia, iar cei cu forme ușoare la Palazu Mare sau Mangalia”, a spus col. Aurel Trana.

În acest moment sunt opt pacienți. În total sunt 164 de paturi, dintre care patru paturi pentru ATI sunt doar patru paturi. Spitalul modular a fost activat de duminică.

„Implicarea noastră este organizatorică, și așa cum a zis domnul doctor Trană, deocamdată primim pacienți suspecți. Îi trimitem la spitalele corespunzătoare în funcție de rezutlatele testului și analizelor. Este o provocare pentru toată lumea. Nu este ceva cu care am mai lucrat până acum”, a spus maior doctor Petrov Diana, locțiitorul comandantului SMMIT.

Ti-a placut articolul?

Comentarii