Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință, prin videoconferință Secretarul de Stat Emil Pîrjol, discuție cu autoritățiile din Israel. Ce subiecte au fost atinse

ro

10 Jun, 2020 17:16 1256 Marime text


Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția Generală Turism, își propune să dezvolte în continuare parteneriatul turistic dintre România și Statul Israel.

În acest sens, secretarul de stat Emil-Răzvan Pîrjol a participat astăzi, 10 iunie 2020, la o întâlnire organizată în sistem de videoconferință, în vederea analizării posibilelor linii de cooperare bilaterale, în contextual crizei provocate de pandemia SARS-CoV-2. La dialog au participat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Sănătății atât din România, cât și din Statul Israel și, de asemenea, Ambasadorul României în Statul Israel, E.S. Radu Ioanid și Ambasadorul Statului Israel în România, E.S. David Saranga.

Statul Israel își propune să demareze un program pilot care vizează reluarea graduală a circulației turistice în perioada post-criză SARS-CoV-2. Într-o primă fază, având ca perspectivă luna iulie, se dorește încheierea unor acorduri cu țări care trebuie să îndeplinească o serie de criterii cumulative obligatorii. Acestea fac referire, spre exemplu, la un număr maxim de persoane infectate cu noul coronavirus înainte de începerea proiectului, numărul de teste PCR efectuate sau numărul de bolnavi activi.

De asemenea, se dorește impunerea zborurilor directe. În prezent, deși lansarea programului era prevăzută pentru începutul lunii iunie, granițele sunt în continuare închise pentru turiști, ca urmare a deciziilor luate pentru siguranța sanitară de către Ministerul Sănătății din Statul Israel.

“Ne dorim ca acordul bilateral România – Israel să se concretizeze, dacă situația epidemiologică din ambele țări ne va permite acest lucru. Însă, trebuie să avem răbdare și să fim prudenți. Subliniez că Israelul a avut cea mai spectaculoasă creştere în numărul de sosiri în țara noastră din ultimii ani și se situează pe locul al doilea în topul țărilor emitente de turiști pentru România. Prin urmare, nu trebuie să uităm că împărtășim numeroase tradiții, care încurajează schimbul de turiști în țările noastre. În consecință, ne propunem să evidențiem pe viitor valorile comune și totodată să promovăm România pe piața israeliană ca o destinație sigură din punct de vedere sanitar”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în  Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism.


 În cadrul întâlnirii a fost realizat un schimb de informații actualizate, referitoare la evoluția sau involuția situației epidemiologice din ambele țări. De asemenea, au fost precizate viitoarele măsuri de relaxare a restricțiilor în ceea ce privește industria ospitalității din România, anunțate de Președintele Klaus Iohannis, pentru jumătatea lunii iunie. Discuția s-a concetrat în continuare asupra necesității repornirii turismului la nivel international, atât din punct de vedere economic, cât și social. Totodată, s-a subliniat că se lucrează activ în ambele țări pentru a face acest lucru operațional, de îndată ce va fi sigur din punct de vedere sanitar. Dialogul România-Israel va continua, în perspectiva concretizării efoturilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii