Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secțiile Spitalului Mangalia și-au reluat activitatea, în regim normal. Câte paturi sunt pentru pacienții cu Covid 19

ro

17 Mar, 2022 18:00 1105 Marime text
Spitalul Mangalia. Foto: primăria MangaliaSpitalul Municipal Mangalia și-a redeschis secțiile, începând de miercuri, 16 martie, a.c., pentru tratarea tuturor pacienților non-COVID.

Astfel, conform normelor sanitare în vigoare, în instituția spitalicească sunt pregătite 5 paturi pentru pacienții cu forme ușoare și medii de COVID-19, care se pot adresa Centrului de Evaluare Covid, aflat în Pavilionul C al spitalului.

Dacă vor exista bolnavi cu forme grave, aceștia vor fi tratați la spitalele din Constanța și Medgidia.

”Începând de ieri, ne-am reluat activitatea pe toate secțiile din spital și vorbim de ortopedie, cardiologie, medicină internă, nefrologie, etc. pentru a trata pacienții cronici, dar și pe cei care vin în unitatea noastră medicală pentru prima dată, fie că sunt din Mangalia sau din localitățile învecinate. Protocolul sanitar în ceea ce privește prevenția Covid-19 se menține în continuare și acordăm atenție tuturor cazurilor care ajung la noi în spital”, a declarat managerul unității sanitare din Mangalia, Alina Dan.


Reprezentantul spitalului a mai explicat că se va relua corespondența cu ministerul de resort, în vederea extinderii activității Compartimentului de Hematologie-Oncologie.

”Pe perioada pandemiei, având în vedere că patologia oncologică are un număr mare de cazuri, în zona de sud a județului, activitatea medicală a funcționat normal. Cabinetele au fost mutate în Pavilionul A, iar pacienții au beneficiat de consultații și tratamente de specialitate. În continuare, facem demersuri pentru a obține 15 paturi în plus pentru miile de pacienți oncologici din localitate și împrejurimi”, a mai precizat directorul spitalului, Alina Dan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii