Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se lucrează din nou în şantierul de pe strada Traian (Galerie foto)

ro

06 Mar, 2012 00:00 3681 Marime text
stradaTraian1.jpgLiantul dintre firmele Harborside şi cunoscuţii primarului Mazăre este societatea cipriotă Master Job Limited, care mai este implicată şi în SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA

Chiar dacă nu păreau că vor începe prea curând lucrările la mall-ul de pe valea Portului, de câteva zile, în zona străzii Traian muncitorii lucrează din nou.

În zonă au fost aduse materiale de construcţii, iar şantierul a revenit la viaţă odată cu îmbunătăţirea vremii. Surse oficiale spun că autorizaţia de construire obţinută de beneficiarul lucrării în martie 2010 este valabilă până în aceeaşi lună a anului 2013. Aşa că povestea Trident Plaza se reia. Un scandal, plângeri penale şi amenzi date de Christian Gigi Chiru pe când conducea Inspectoratul de Stat în Construcţii, o stradă aproape surpată şi locatari speriaţi. Cam aşa se poate concentra istoria mall-ului de pe strada Traian. În baza autorizaţiei de construire nr. 351 din data de 16.03.2010, emisă de Primăria Constanţa, proiectul va cuprinde un hotel de 4 stele (200 de camere), Shopping Mall (36.000 mp), birouri (14.000 mp), zonă de divertisment (2.500 mp), Institut de Artă Contemporană şi parcare subterană (1.500 locuri).

Lucrările la Trident Plaza au început în 2007, iar în primele zile ale lunii decembrie a acelui an Radu Mazăre a ţinut să inspecteze şantierul. Nu de alta, dar mereu a dat investiţia ca exemplu, printre câteva altele, de „bună practică". Un an mai târziu, strada Traian a început să se surpe şi s-a pus problema că, din cauza lucrărilor, a fost obturată o galerie de aducţiune a apelor către Port, construită pe la 1912. Apa care surpa malul era dură, nu ca cea din conducte.

O poveste cu... fisuri

stradaTraian2.jpgAu fost aduşi specialişti din Bucureşti, însă starea străzii s-a deteriorat cu fiecare zi ce a trecut, până s-a ajuns la situaţia actuală. Lansat cu surle şi trâmbiţe, Trident Plaza era prezentat a fi o investiţie de peste o sută de milioane de euro. Chiar dacă la un moment dat s-a zvonit că i s-au schimbat proprietarii, Trident Plaza este o investiţie a fondului austriac Immoeast prin Harborside Imobiliara, care a fuzionat prin absorbţie cu Harborside Hotel. Situaţia nu s-a schimbat în bine de-a lungul anilor, ci dimpotrivă. Starea străzii Traian s-a degradat pe zi ce a trecut, până a fost închisă. Liantul dintre firmele Harborside şi cunoscuţii primarului Mazăre este societatea cipriotă Master Job Limited, care mai este implicată şi în SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, firmă care este administrată de Gheorghe Valentin Ionescu, inculpat, alături de primarul Constanţei, în dosarul retrocedărilor. Prin firma Habitat şi Ambient SA, alături de Giorgică Giurgiucanu, Mihai Camboianu şi Cristian Borcea, Ionescu a reuşit să intre în posesia unor terenuri din zone foarte bune ale Constanţei, majoritatea făcând parte din averea familiei Movilă. Numele lui Valentin Gheorghe Ionescu apare, printre altele, în Compania de Servicii şi Consultanţă SA, Compania de Tutun şi Ziare SA, Habitat şi Ambient SA şi Rezident Com SA.

Corina SAMOILĂ

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii