Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se circulă în condiţii de ceaţă densă în judeţul Constanţa. Ce le recomandă polițiștii șoferilor

ro

15 Jan, 2020 07:54 1525 Marime text
​Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.
 
Semnalăm însă că pe foarte multe drumuri importante din țară circulația rutieră se desfășoară îngreunat, din cauza ceții dense.

Fenomenul este întâlnit în Capitală și pe artere din județele: Covasna, Brașov, Cluj, Mureș, Harghita, Sibiu, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Timiș, Constanța, Tulcea, Olt, Dolj, Bacău, Galați, Vrancea, Vaslui, Brăila, Ialomița, Buzău, Călărași, Giurgiu Ilfov și Teleorman.
 
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite pe drumurile publice, conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să utilizeze în mod corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare al vehiculului și să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte.

De asemenea, atragem atentia pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor, care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.
 
Din cauza ceții dense, în județul Constanța au fost închise porturile Constanța Nord, Constanța Sud – Agigea și Midia.

Amintim că, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben pentru județele Constanța și Tulcea, valabil de la ora 5.00 până la ora 10.00.

Se vor semnala : ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Fenomene asociate : - izolat, depuneri de chiciură.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii