Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase hectare, transferate de la Strutinsky la Strutinsky Creditorii Tutun şi Ziare SRL au luat o decizie importantă

ro

10 Mar, 2016 00:00 3805 Marime text

 
Tutun şi Ziare SRL, una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky, este, din 2014, în insolvenţă. Înfiinţată în 1997, firma a înregistrat apogeul economic în anul 2012, când a devenit cel mai mare distribuitor engros ce activa pe piaţa din România. Începând cu anul 2014, societatea a intrat în imposibilitatea de a achita obligaţiile curente şi datoriile către furnizori.
 
Administratorul judiciar Cabinetul Individual de Practician în Insolvenţă Vizitiu Cătălina a publicat, în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, raportul lunar privind descrierea modului de îndeplinire a atribuţiilor şi justificarea cheltuielilor efectuate pentru debitorul SC Tutun Şi Ziare SRL. În luna decembrie a anului trecut, Comitetul Creditorilor debitoarei Tutun Şi Ziare SRL a fost convocat de două ori.
 
La şedinţa Comitetului Creditorilor debitoarei Tutun şi Ziare SRL din 17 decembrie au comunicat puncte de vedere următorii creditori: Media Service Zawada SRL, Unicredit Leasing Corporation IFN SA, prin reprezentant convenţional SPRL Mocanu şi Asociaţii, şi Banca Transilvania SA, Sucursala Constanţa. Creditorul Media Service Zawada SRL a votat pentru selectarea şi aprobarea ofertei formulate de evaluatorul Rosa Trade Internaţional SRL, cu un onorariu de 2.100 de euro+TVA (504 euro) plătibil în lei la data depunerii lucrării, pentru toate bunurile debitoarei mobile şi imobile. De asemenea creditorul Media Service Zawada SRL a votat pentru aprobarea propunerii de vânzare a bunurilor mobile, propunere formulată de administratorul special, dacă acestea nu sunt utile în planul de reorganizare a Conpress Group SRL, şi pentru diminuarea cheltuielilor curente, după evaluarea bunurilor şi cu acordul Adunării Creditorilor, în cadrul căreia să se stabilească strategia de valorificare a acestora.
 
La rândul său, creditorul UniCredit Leasing Corporation IFN SA, prin reprezentant convenţional SPRL Mocanu şi Asociaţii SPRL, a votat pentru aprobarea ofertei de evaluare depuse de Rosa Trade Internaţional, având cel mai mic onorariu. De asemenea, a fost de acord cu valorificarea bunurilor mobile (autoturisme) în măsura în care acestea nu sunt utile realizării planului de reorganizare. Precizăm că vânzarea bunurilor urmează a se realiza după evaluarea acestora şi stabilirea strategiei de valorificare.
 
Banca Transilvania SA, Sucursala Constanţa, creditor garantat, a votat pentru oferta de evaluare cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Având în vedere voturile exprimate, Comitetul Creditorilor debitoarei Tutun şi Ziare SRL din data de 17.12.2015 a aprobat selectarea ofertei formulate de evaluatorul Rosa Trade Internaţional SRL, cu un onorariu de 2.100 de euro+TVA, plătibil în lei la data depunerii lucrării, pentru toate bunurile mobile şi imobile ale debitoarei, aceasta fiind oferta cea mai avantajoasă financiar. De asemenea, a fost votată aprobarea în principiu a propunerii de vânzare a bunurilor mobile (autoturisme), astfel cum a fost formulată de administratorul special, dacă acestea nu sunt utile în planul de reorganizare a Conpress Group SRL şi dacă astfel se diminuează cheltuielile curente. Vânzarea urmează a se realiza după evaluarea bunurilor şi cu acordul Adunării Creditorilor, în cadrul căreia să se stabilească strategia de valorificare a acestora.

S-a aprobat darea în plată a şase hectare de teren în contul datoriei către Conpress Group SRL

La şedinţa Comitetului Creditorilor din 22 decembrie, a comunicat un punct de vedere UniCredit Leasing Corporation IFN SA, prin reprezentant convenţional Mocanu şi Asociaţii SPRL, creditor chirografar. Creditorul Media Service Zawada SRL nu a transmis un punct de vedere în scris şi nici nu a fost prezent. UniCredit Leasing Corporation IFN SA, prin reprezentant convenţional Mocanu şi Asociaţii SPRL, a votat pentru încheierea actului de dare în plată între societatea KLD SRL, în calitate de proprietar al terenului în suprafaţă de şase hectare, situat în comuna Săcele, şi debitoarea Conpress Group SRL, în dosarul nr. 4077/118/2015, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, în vederea realizării planului de reorganizare/îndestulării creanţelor creditorilor, cu respectarea tuturor condiţiilor legale.
 
La rândul său, Banca Transilvania SA, Sucursala Constanţa a votat pentru aprobarea solicitării administratorului special Sorin Gabriel Strutinsky cu privire la darea în plată a şase hectare de teren în comuna Săcele, proprietate a KLD Service SRL, în contul datoriei acesteia către Conpress Group SRL, în insolvenţă. Costurile aferente acestei operaţiuni de dare în plată vor fi suportate de KLD Service SRL. Având în vedere voturile pozitive exprimate de UniCredit Leasing Corporation IFN SA şi Banca Transilvania SA, Sucursala Constanţa, Comitetului Creditorilor debitoarei Tutun şi Ziare SRL, reunit în data de 22 decembrie 2015, a aprobat solicitarea administratorului special Sorin Gabriel Strutinsky cu privire la darea în plată de către KLD Service SRL a şase hectare de teren în comuna Săcele, proprietate a acesteia, în contul datoriei către Conpress Group SRL, în insolvenţă. Costurile aferente acestei operaţiuni de dare în plată vor fi suportate de KLD Service SRL.

Despre Tutun şi Ziare SRL

Potrivit Registrului Comerţului, firma Tutun şi Ziare SRL a fost înmatriculată în anul 1997 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Ion Roată. Capitalul social subscris, de 20.000 de lei, integral vărsat, este compus din 2.000 de părţi sociale. Asociaţii societăţii sunt KLD SERVICES SRL, cu 1% din capitalul social, şi Strutinsky Sorin-Gabriel, cu 99% din capitalul social. 
 
Administratorul judiciar al societăţii, care desfăşoară „activităţi de comerţ cu ridicata nespecializat“ este Vizitiu Cătălina C.I.I. Conform Ordonanţei din data de 7.04.2015 emise de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Sorin Strutinsky.
 
De asemenea, conform Ordonanţei şi anexelor din data de 19.02.2015 emise de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DNA - Structura centrală, formulate în dosarul 9/P/2015, s-a dispus aplicarea sechestrului asupra părţilor sociale deţinute de Sorin Strutinsky.
 
Cu sediul la aceeaşi adresă, KLD Services SRL a fost înfiinţată în 2009. Firma, cu un capital social de 40.000 de lei, este deţinută de Gabriel Sorin Strutinsky, cu 99% din capitalul social, şi Mihaela Elvira Gherasim Tănase, cu 1% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de „cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii“, este Nicoleta Strutinsky.
 
Conform Ordonanţei emise la 7.04.2015 de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Gabriel Sorin. Strutinsky. De asemenea, conform Ordonanţei şi anexelor din data de 19.02.2015 emise de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Structura centrală, formulate în dosarul 9/P/2015, s-a dispus aplicarea sechestrului  asupra părţilor sociale deţinute de Gabriel Sorin Strutinsky.
 
La rândul său, Conpress Group SRL are printre asociaţi nume grele: Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Sorin Strutinsky şi defunctul Mihail Gheorghe Cârciog. Potrivit Registrului Comerţului, Conpress Group SRL a fost înfiinţată în 1993 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Ion Roată. Asociaţii societăţii sunt Radu Ștefan Mazăre, Sorin Gabriel Strutinsky, Nicuşor Daniel Constantinescu, fiecare cu câte 24% din capitalul social. Cel de-al patrulea asociat este defunctul Mihail Gheorghe Cârciog, cu 28% din capitalul social. Activitatea principală a Conpress Group SRL este „comerţul cu ridicata nespecializat“. Administrator judiciar este Dovîncescu Cristina C.I.I.
 
Sorin Gabriel Strutinsky este judecat de Tribunalul Constanţa pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. În cauză, omul de afaceri Dorin Lazia are calitatea de martor denunţător.

Citeşte şi

În contul unei datorii KLD Service ar putea transfera şase hectare de teren către Conpress Group

Fosta soţie, primul om în firmă Cauzele insolvenţei fulminante a firmei-fanion a lui Strutinsky, Tutun şi Ziare SRL

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii