Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoare în Armata României! Poliția Militară, la ceas aniversar

ro

15 May, 2021 00:00 2050 Marime text
  • Unităţile şi subunităţile de poliţie militară din Armata României s-au înfiinţat în baza Ordinului ministrului Apărării Naţionale din 15 mai 1990.  

Sâmbătă, 15 mai, este marcată Ziua Poliției Militare! Serviciul Poliţie Militară este structura specializată a Statului Major al Apărării care coordonează operativ, pe linie ierarhică, activităţile poliţiei militare din Armata României pentru îndeplinirea misiunilor specifice în timp de pace, în situaţii de criză sau la război, potrivit amnr.defense.ro.
 
Unităţile şi subunităţile de poliţie militară din Armata României s-au înfiinţat în baza Ordinului ministrului Apărării Naţionale din 15 mai 1990.  
 
Efectivele de poliţie militară au fost angajate în acţiuni pentru menţinerea ordinii publice (anii 1990-1991), precum şi alte activităţi importante ale Ministerului Apărării Naționale: vizite oficiale, aplicaţii, escortări şi căutări ale dezertorilor, acţiuni de menţinere a păcii alături de state membre NATO în Angola, Albania şi Somalia, precum şi misiuni în teatrele de operaţii din Kosovo, Bosnia şi Afganistan.
 
Principalele misiuni ale Poliţiei Militare sunt: menţinerea şi restabilirea disciplinei militare în garnizoane (zone de responsabilitate) prin patrulare, controale filtru, razii şi acţiuni de supraveghere a zonelor aglomerate şi des frecventate de militari; asigurarea ordinii şi disciplinei militare în timpul unor activităţi şi ceremonii la care participă efective militare; paza şi apărarea unor obiective militare sau de interes militar; paza şi apărarea unor transporturi militare speciale; acţiuni de prindere sau reţinere a dezertorilor, evadaţilor sau infractorilor militari şi investigarea şi rezolvarea incidentelor ce au loc între militari, între aceştia şi civili, potrivit amnr.defense.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
15 mai - Ziua Trupelor de Apărare CRBN
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii