Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:30 21 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajat al Poliției Militare, din Tulcea, trimis în judecată de DIICOT

ro

28 Apr, 2021 00:00 1435 Marime text
  • În dosar au fost efectuate o percheziție auto și trei percheziții domiciliare, pe raza municipiului Tulcea, la locuințele celor trei inculpați, ocazie cu care au fost identificate cantitățile de 28,3 grame de amfetamină sub formă de substanță pulverulentă de culoare bej, presată sub formă de bulgări translucizi (MDMA), 3 grame de cannabis și 122 de pastile Ecstasy.

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au finalizat cercetările specifice într-un dosar de droguri de risc și de mare risc.


Recent, magistrații au dispus trimiterea în judecată a trei persoane (Gherasim Robert Iuliu, Ivanov Andrei și Costache Daniel, ultimul fiind angajat al Poliției Militare).


Dosarul (589/88/2021 - http://portal.just.ro/88/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=8800000000053100&id_inst=88 ) se află pe rolul Tribunalului Tulcea.


Oricare va fi decizia acestei instanțe, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
Date din anchetăÎn cauză s-a reținut faptul că, în perioada luna august 2020 - luna februarie 2021, inculpații au comercializat droguri de risc și de mare risc către consumatori de pe raza municipiului Tulcea.


La data de 03 februarie 2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a doi inculpați, după preluarea de către aceștia, de pe raza municipiului Constanța, a unui colet de la o societate de transport internațional de persoane și mărfuri.


Cu ocazia percheziționării coletului, s-a constatat că acesta conținea cantitățile de 940 grame de Cannabis, 200 grame de Rezină de cannabis și 500 grame de amfetamină sub formă de substanță pulverulentă de culoare bej, presată sub formă de bulgări translucizi (MDMA).


În continuare, au fost efectuate o percheziție auto și trei percheziții domiciliare, pe raza municipiului Tulcea, la locuințele celor trei inculpați, ocazie cu care au fost identificate cantitățile de 28,3 grame de amfetamină sub formă de substanță pulverulentă de culoare bej, presată sub formă de bulgări translucizi (MDMA), 3 grame de cannabis și 122 de pastile Ecstasy.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul S.A.S. Tulcea.


Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție., a transmis DIICOT.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Bonnie și Clyde de Tulcea!
Doi iubiți, condamnați după un jaf armat la o sală sală de jocuri. Modus operandi

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii