Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săptămâna neagră la Constanţa. Morţi fulgerătoare, scandal între clanuri şi accidente teribile (galerie foto)

ro

29 Jan, 2019 00:00 5137 Marime text
Accidente, morţi fulgerătoare, oameni răpuşi de gripă. Cam aşa se poate rezuma ultima săptămână la Constanţa. Accidentele rutiere au fost numeroase, soldându-se cu decese. De asemenea, poate cel mai tragic eveniment al ultimei săptămâni a fost moartea fulgerătoare a unei fete de doar 25 de ani, care a intrat în stop cardio-respirator în timp ce avea o activitate simplă şi cu care era obişnuită: alerga.
 
Seria tragediilor a început pe 20 ianuarie 2019, când, pe DN 22, în zona localităţii Palazu Mic: două persoane au decedat în urma unui accident rutier, iar alta a ajuns în stare gravă la spital. Două autoturisme au fost implicate în tragicul eveniment rutier, fiind vorba de un BMW X1 şi un Logan. Autoturismul Logan era înmatriculat în Tulcea, iar BMW-ul, în Constanţa. Un bărbat a condus un autoturism pe DN 22, dinspre Tulcea către Constanţa, iar la un moment dat, ajungând la km 265, între localităţile Cogealac şi Taşaul, din cauza neadaptării vitezei la configuraţia drumului, curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, conform IPJ Constanţa. În urma impactului au rezultat decesul pe loc al şoferului şi al pasagerului din spate din al doilea autoturism şi vătămarea corporală uşoară a şoferului primului autoturism şi a pasagerului din dreapta din cel de-al doilea autoturism. În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 

Copilă de 14 ani, ucisă de propriul tată

 
Pe 21 ianuarie, lacrimile au curs neîncetat. O copilă de 14 ani din localitatea Săcele, Constanţa, ucisă de propriul tată cu o injecţie letală, a fost condusă pe ultimul drum. Tatăl a încercat să se sinucidă după ce a comis teribila crimă, însă a ajuns în stare gravă ala spital. IPJ Constanţa a transmis în data de 18 ianuarie că, în jurul orei 14:20, poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi cu privire la un eveniment petrecut pe raza comunei Săcele. Un bărbat de 47 ani ar fi agresat-o pe fiica sa, de 14 ani, căreia, conform primei declaraţii, i-a injectat, posibil cu o seringă, o substanţă, fapt ce a condus la decesul minorei. Ulterior, se pare că a încercat să se sinucidă, tot prin injectare cu o substanţă necunoscută.
 

Au intrat cu maşina în buldoexcavator

 
La un pas de tragedie au fost şi alte două persoane implicate într-un accident în data de 23 ianuarie. Accidentul a avut loc pe raza localităţii Tuzla din Constanţa, unde un autoturism a intrat în coliziune cu un buldoexcavator. Autoturismul a fost serios avariat, iar două persoane din maşină au ajuns la spital. Şoferul, în vârstă de 25 de ani, cât şi pasagera din dreapta, în vârstă de 19 ani, au suferit vătămări corporale uşoare.
 

Au văzut moartea cu ochii

 
În aceeaşi seară, pe 23 ianuarie, un şofer a văzut moartea cu propriii ochi. Acesta a pierdut controlul volanului şi a ajuns cu maşina pe şinele de cale ferată din zona Doraly Mall din Constanţa. Pompierii şi poliţiştii au ajuns de îndată la faţa locului, însă nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
 

Scandalagii în faţa Tribunalului Constanţa

 
De Ziua Principatelor Unite, pe 24 ianuarie, totul părea să decurgă normal. Însă mai multe persoane, ce făceau parte din două tabere diferite, au pornit un scandal chiar în faţa Tribunalului din Constanţa. Cele două clanuri sunt cunoscute, căci s-au mai ameninţat cu săbiile în trecut. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a transmis că, pe 24 ianuarie, în jurul orei 12.30, în zona adiacentă instanţelor din municipiul Constanţa, s-a produs un conflict între mai multe persoane. Jandarmii aflaţi în cadrul dispozitivului de pază au observat situaţia creată, au anunţat dispeceratul unităţii şi au solicitat sprijin din partea colegilor. Două echipaje de jandarmerie s-au deplasat imediat la faţa locului şi au intervenit pentru aplanarea conflictului, imobilizând persoanele care intenţionau să fugă la vederea oamenilor legii. În vederea stabilirii situaţiei de fapt, 11 persoane au fost conduse la sediul Secţiei 3 Poliţie Constanţa, unde au fost sancţionate contravenţional de către jandarmi, cu amenzi în cuantum total de 11.000 de lei, reţinându-se în sarcina acestora un concurs de contravenţii (constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul de a săvârşi acţiuni ilicite, contrare ordinii şi liniştii publice şi normelor de convieţuire socială, precum şi provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice) prevăzut de Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
 

Gripa şi-a luat tributul şi la Constanţa

 
Gripa a făcut victime şi la Constanţa, din nefericire. Din cele 39 de victime la nivel naţional, doi bărbaţi sunt din Constanţa. Astfel, la data de 23 ianuarie, Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţa că un bărbat de 57 de ani, din Constanţa, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H1, fără condiţii medicale preexistente şi nevaccinat anti-gripal, cât şi un bărbat de 60 de ani, cu acelaşi tip de gripă şi fără condiţii medicale preexistente, nevaccinat, au decedat la Spitalul Judeţean Constanţa.
 

O cisternă, lovită de tren

 
Pe 25 ianuarie, un accident feroviar a speriat locuitorii din Constanţa. În Portul Constanţa, o autocisternă încărcată cu motorină a fost lovită de un tren de marfă. Mecanicul de tren s-a speriat şi a sărit din tren, prezentând un traumatism la membrul inferior. Potrivit IPJ Constanţa, un accident rutier a avut loc în dana 102 a portului Constanţa. Conducătorul unei autocisterne nu s-a asigurat la nivelul trecerii cu calea ferată, moment în care a fost acroşat de locomotiva unei garnituri de tren. În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală a manevrantului locomotivei.
 

A alergat spre... moarte

 
Săptămâna neagră a continuat cu moartea fulgerătoare a unei sportive amatoare, în localitatea Valu lui Traian. Pe 26 ianuarie, în jurul orei 19:00, la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Constanţa a fost primit un apel de la un trecător. El sesiza că o tânără a căzut în stradă, în timp ce alerga. Medicii ajunşi la faţa locului au găsit o pacientă în stop cardio-respirator. Protocolul de resuscitare a fost, din păcate, fără răspuns. A fost declarată decedată. Tânăra Albertina obişnuia să alerge aproape zilnic, pentru a se menţine în formă. A participat la maratonuri, curse de amatori şi nu avea alte probleme medicale.
 

Un preot a murit în miez de noapte

 
Seria tragediilor a continuat în noaptea de 27 spre 28 ianuarie, chiar la miezul nopţii. Pe DN3, din judeţul Constanţa, la intrare în Ciocârlia de Jos, pe sensul de mers dinspre Constanţa, un teribil accident a avut loc, fiind implicată o singură maşină. La volanul autoturismului se afla o persoană încarcerată şi inconştientă, care a decedat ulterior din cauza leziunilor grave. Potrivit surselor noastre, cel decedat este un preot de doar 45 de ani. Potrivit IPJ Constanţa, la data de 27.01.2019, în jurul orei 00,00, un bărbat de 45 ani a condus un autoturism pe DN 3 prin localitatea Ciocârlia, dinspre Cobadin către Constanţa. În momentul în care a ajuns la 20 m de ieşirea din localitate, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit carosabilul către stânga şi a intrat în coliziune cu un copac, după care s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma accidentului, a rezultat decesul la faţa locului a conducătorului auto, care era singur în autoturism.
 
Citeşte şi:

LIVE Video UPDATE Judeţul Constanţa. Accident rutier grav. Două persoane decedate. O a treia se zbate între viaţă şi moarte. Două maşini s-au făcut praf (galerie foto+video) 

Județul Constanța Fata ucisă de o injecție letală făcută de propriul tată, înmormântată astăzi la Săcele (galerie foto+video)

UPDATE. Imagini de la eveniment. Accident rutier în apropierea stației de pompieri din Tuzla, județul Constanța. O mașină a intrat într-un buldoexcavator (galerie foto+video)

Imagini de la eveniment. Accident spectaculos în zona Doraly din municipiul Constanța. Un autoturism a ajuns pe șinele de cale ferată (galerie foto+video)

UPDATE În faţa Tribunalului Constanţa Oameni puşi la pământ de trupele de intervenţie ale jandarmeriei (galerie foto+video) 
 
Tragedia nopţii la Valu lui Traian. O tânără a murit. Medicii nu au mai putut să o salveze 
 
UPDATE. Imediat după miezul nopţii. Accident rutier grav în judeţul Constanţa. Un preot decedat (galerie foto+video) 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii