Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a sfintit troita de la Spitalul de Boli Infectioase (galerie foto)

ro

29 Mar, 2010 03:30 3794 Marime text

troita.jpgLăcaşul de rugăciune a fost ridicat prin bunăvoinţa administratorului societăţii SC Arimex Comexim 2000 SRL, Petre Preda

Societatea deţine şi cantina din incinta spitalului, care asigură hrana pacienţilor de la Spitalul de Boli Infecţioase şi a celor din secţiile exterioare Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

La câteva luni după ce a inaugurată cantina de la Liceul Sanitar, şi odată cu aceasta, troiţa din curte, administratorul societăţii care se ocupă de masa zilnică a bolnavilor din mai multe unităţi spitaliceşti constănţene, a făcut ieri, încă o faptă creştinească pentru bolnavii de la Spitalul de Boli Infecţioase: în numai trei zile, într-o zi de mare însemnătate pentru creştinătate, a ridicat în curtea spitalului, o troiţă.

Iniţial, locul ales pentru amplasarea acesteia a fost în curtea Spitalului Municipal, însă conducerea unităţii în cauză nu a răspuns solicitării administratorului. Ulterior, cererea a fost transmisă conducerii Spitalului de Boli Infecţioase care a acceptat aproape imediat construirea unui astfel de lăcaş în curtea Spitalului lor. „Ne-a luat trei zile să amenajăm locul unde a fost amplasată crucea şi o săptămână să o picteze. Bolnavii de aici aveau nevoie de un loc unde să se roage, chiar dacă aici mai există o capelă, dar insuficient de încăpătoare", a adăugat administratorul, bucuros că Dumnezeu i-a dat forţă să ridice încă un loc de închinăciune pentru cei aflaţi în suferinţă.

Slujba de sfinţire a fost oficiată, la fel ca şi la cealaltă troiţă, de preotul de la capela Spitalului de Boli Infecţioase, crucea troiţei fiind pictată tot de acelaşi pictor ca şi cea dintâi, din curtea cantinei Liceului Sanitar.

Administratorul Spitalului, Ghorghe Armănutu, prezent la slujba de sfinţire, ne-a declarat că iniţiativa directorului societăţii care deţine cantina este una mai mult decât laudativă, mai ales că bolnavii aveau nevoie de un astfel de loc în curtea spitalului: „Suntem bucuroşi că într-o aşa mare zi pentru creştinătate a avut bunăvoinţa să facă şi ceva pentru cei din jur".

Bolnavii au avut meniu special

După slujba de sfinţire a troiţei, preotul a dat binecuvântare şi bucatelor pregătite pentru cei 300 de bolnavi. De altfel, cele trei mese pregătite ieri au fost, aşa cum se obişnuieşte la fiecare mare sărbătoare, speciale: peşte a la grec cu cartofi natur, cu pilaf şi legume, prăjit cu mămăligă şi usturoi dar şi rasol şi plachie, friptură de pui la cuptor cu pilaf şi brânză cu smântână şi mămăligă. Pentru cină, bucătarii au pregătit pizza, friptură de pui la tavă cu orez, ficat de pui în sos de roşii, piept de pui la grătar, iar ca supliment, la desert - eclere, fructe comport şi din partea casei, plăcintă cu dovleac.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bravo !!! 29 Mar, 2010 22:41 Mai rar asemenea patron. Bravo tie patronule[ca nu stiu cum te cheama].bravo,sa-ti dea Dumnezeu sanatate si succes in afaceri.