Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii vor putea da bani pentru autostrăzi. Ce vor să implementeze parlamentarii (document)

ro

09 Apr, 2019 00:00 1415 Marime text
O iniţiativă legislativă îndrăzneaţă a fost prezentată pe 4 aprilie în faţa senatorilor din Parlament. Este vorba de un fond pentru construirea de autostrăzi, unde persoanele juridice şi fizice vor putea contribui.
 
Firmele vor putea sponsoriza astfel construirea, modernizarea, repararea sau întreţinerea autostrăzilor din România, potrivit unei iniţiative legislative ce a fost înregistrată pe 4 aprilie la Senat pentru a fi pusă în dezbatere. Totodată, proiectul legislativ ar putea permite şi persoanelor fizice să contribuie cu bani la dezvoltarea şi întreţinerea autostrăzilor.
 
Mai exact, banii pentru construirea şoselelor de mare viteză vor putea proveni nu numai din fonduri naţionale sau europene, ci şi din sponsorizări sau donaţii făcute de microîntreprinderile din ţara noastră. În acelaşi timp, şi contribuabilii vor avea posibilitatea de a redirecţiona cel mult 3,5% din impozitul pe venit către acţiunile ce vizează dezvoltarea sau întreţinerea reţelei de autostrăzi din România.
 
Toţi banii proveniţi din sursele menţionate se vor duce, potrivit proiectului de act normativ, într-un fond gestionat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care va purta denumirea de Fond special al autostrăzilor.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza proiectul legislativ la care facem referire.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii