Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

REPowerEU România primește cu titlu de prefinanțare suma de 288 milioane de euro din partea Comisiei Europene

ro

25 Jan, 2024 17:50 556 Marime text
 Astăzi, Comisia Europeană a efectuat către România, dar și către alte 8 țări, plăți reprezentând prefinanțare din fondurile alocate REPowerEU, componenta 16 a Planului Național de Redresare și Reziliență.  Prin urmare, 288 milioane de euro vor merge către România sub formă de sprijin financiar nerambursabil, iar această prefinanțare va contribui la accelerarea punerii în aplicare a măsurilor-cheie, investiții și reforme incluse în noul capitol REPowerEU.

Sfârșitul primului paragraf„Această sumă, care va fi încasată de România în câteva zile, reprezintă o confirmare a eforturilor noastre constante de a construi o Românie mai modernă, mai curată și aliniată la standardele contemporane. Asta înseamnă, evident, și o Românie capabilă să răspundă rapid noilor provocări globale, iar cu sprijinul prefinanțării din partea Comisiei Europene, vom accelera punerea în aplicare a investițiilor cheie din RePowerEU”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, transmite Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Astfel, se va finanța realizarea obiectivelor legate de economisirea energiei, producția de energie curată și de diversificare a surselor de aprovizionare cu energie, cu scopul de a face Europa independentă de combustibilii fosili în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Plata de astăzi a fost efectuată în contextul aprobării de către Consiliul Uniunii Europene a Planului Național de Redresare și Reziliență revizuit al României, care include o nouă componentă REPowerEU, dar și ca urmare a semnării actului adițional la acordul de contribuție financiară.    

Prefinanțarea reprezintă 20% din fondurile alocate suplimentar pentru finanțarea noilor capitole REPowerEU aferente statelor membre.

Reamintim faptul că noul capitol REPowerEU cuprinde două noi reforme și șapte investiții care se axează pe accelerarea producerii de energie verde, pe creșterea eficienței energetice a clădirilor și pe recalificarea și perfecționarea forței de muncă în domeniul generării de energie verde, a mai punctat sursa citată. 



Citește și:

Măsuri concrete pentru protejarea asiguraților RCA, transmise de ASF după discuțiile cu transportatorii

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii