Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:04 07 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Repetiții generale, în Portul Militar Constanța, pentru ceremonia de sărbătorire a Zilei Marinei Române (video)

ro

13 Aug, 2020 11:10 1964 Marime text
  • Ediția din anul 2020 a Zilei Marinei Române se va desfășura cu precădere în mediul online.

Marinarii militari au executat astăzi, în Portul Militar Constanța, antrenamente în condițiile desfășurării exercițiului naval Forțele Navale Române 2020.

Ediția din anul 2020 a Zilei Marinei Române, care este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române, se va desfășura cu precădere în mediul online, în perioada 5-15 august, manifestările fiind adaptate noilor condiții impuse de contextul pandemiei provocate de noul coronavirus SARS CoV-2.

Pe pagina oficială de Facebook a Forțelor Navale, s-au desfășurat concursurile tematice „Marea în culori" (concurs de fotografie digitală) și „Ce fac Forțele Navale Române pentru tine?", precum și proiectele virtuale „Lecția de istorie", „Oameni în uniformă de marină" și „Portret de marinar, schimb de generații", care vor oferi publicului posibilitatea de a interacționa și de a-i cunoaște mai bine pe marinarii militari, după cum se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române.

Potrivit sursei citate, ziua tradițională a porților deschise s-a desfășurat tot în mediul online, duminică, 9 august, când reprezentanții Marinei Militare Române au prezentat, pe pagina oficială de Facebook, tururi virtuale în porturile Constanța, Brăila, Mangalia și Tulcea. Anul acesta nu va lipsi din program nici Muzica Militară a Forțelor Navale, care va susține recitaluri ce vor putea fi urmărite, de asemenea, tot pe pagina de Facebook a FNR.

Sâmbătă, 15 august, va avea loc defilarea navelor militare pe mare, de la Constanța la Midia, între orele 11.30 și 13.30, iar pe Dunăre, la Brăila și la Tulcea, navele militare fluviale vor saluta publicul în intervalul orar 10.00 și 11.00.

Sursa foto: Facebook (Forțele Navale Române)

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii