Recomandările ISU Dobrogea, la început de sezon rece - „Nu folosiți sobe și alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizații”
Recomandările ISU Dobrogea, la început de sezon rece - „Nu folosiți sobe și alte mijloace de încălzire
13 Nov, 2024 13:09
ZIUA de Constanta
337
Marime text
După ce temperatura atmosferică a scăzut, în ultima perioadă, cetățenii fiind nevoiți să folosească mijloace diverse de încălzire, astăzi, 13.11.2024, ISU Dobrogea a făcut o serie de recomandări menite să combată orice risc de izbucnire a incendiului.
„Deși tragem periodic semnale de alarmă, incendiile la locuințe continuă să provoace tragedii. Urmează o perioadă lungă, în care sobele, radiatoarele, centralele termice și alte surse de încălzire vor fi intens folosite.
Incendiile în locuințe reprezintă o problemă gravă, însă pot fi prevenite prin măsuri simple, esențiale. Cauzele producerii incendiilor în locuințe ori în anexele gospodărești sunt multiple. Improvizațiile, în cazul folosirii defectuoase a mijloacelor de încălzire, exploatarea necorespunzătoare a buteliilor, suprasolicitarea instalațiilor electrice duc de cele mai multe ori la urmări grave.
Pentru a preveni incendiile din locuințe, venim cu o serie de recomandări:
- Nu folosiți sobe și alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate,
- Nu aprindeți focul utilizând lichide inflamabile;
- Nu depozitați materiale combustibile în incinta centralei termice;
- Verificați coșurile de evacuare a fumului, reparațiile, izolațiile termice și curățați-le periodic;
- Nu utilizați radiatoare, aeroterme, calorifere electrice construite artizanal sau defecte;
- Nu folosiți siguranțe fuzibile decalibrate;
- Nu așezați și nu păstrați butelii de gaze în apropierea surselor de căldură;
- Nu folosiți butelii de gaze lichefiate fără regulator de presiune, cu garnituri deteriorate, ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete;
- Nu folosiți flacără pentru verificarea etanșeității buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunurilor de gaz – verificarea se face numai cu emulsie a apei sau săpun.
- Nu încălziți cu flacără buteliile și nu le folosiți culcate, răsturnate sau înclinate;
- Nu lăsați mâncarea pe foc nesupravegheată;
- Nu în ultimul rând, nu lăsați copiii nesupravegheați în locuință, cu lumânări aprinse, sobe, plite și/sau aparate electrice aflate în funcțiune”, a transmis lt. Anamaria Stoica, purt. Cuv. ISU Dobrogea.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
UPDATE Bărbat grav rănit într-o explozie la Constanța! Detalii incredibile ale martorilor! De la ce ar fi pornit incendiul (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii