Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacția Rusiei la sosirea distrugătorului american USS Truxtun în Portul Constanța

ro

11 Mar, 2014 00:00 3035 Marime text
Sâmbătă ajuns la Constanța nava americană tip distrugător USS Truxtun. Potrivit paginii de internet military.com, Guvernul rus consideră că prezența navei în apele Mării Negre în această perioadă de criză din Crimeea face parte din suportul pe care America îl arată Ucrainei.
Răspunsul armatei americane a fost acela că exercițiul a fost programat cu mult înainte ca Rusia să trimită trupe în Crimeea. Cei aproape 300 de militari aflați la bordul navei, împreună cu căpitanul navei, Andrew Beihn, vor participa la un exercițiu alături de militari români şi bulgari.

Statele Unite au mai trimis un alt echipaj de 300 militari în Polonia pentru un exercițiu de antrenament, ca răspuns la criza din Crimeea.
Potrivit unui comunicat al ambasadei SUA la Bucureşti "în perioada 8-11 martie, nava USS Truxtun se va afla în portul Constanța pentru o vizită de rutină şi exerciții comune cu România şi Bulgaria".
"Cât timp va fi în Marea Neagră, vasul va face o vizită de port şi exerciții de rutină cu aliații şi partenerii SUA în regiune. Operațiunile USS Truxtun în Marea Neagră au fost programate cu mult timp înainte de a părăsi Statele Unite", anunță Flota a 6-a americană, flota care operează în zona Europeano-Africană.
Cât timp se va afla nava la Constanța, echipajul va avea o perioadă de pregătire şi schimburi de informații cu partea română şi va participa la un exercițiu cu navele româneşti şi bulgăreşti din Marea Neagră.

Armament ultrasofisticat la bord

USS Truxtun (DDG-103) este un distrugător aparținând forțelor navale americane, din clasa Arleigh Burke, lansată în 2007, denumită în cinstea eroului naval american Thomas Truxtun.
USS Truxtun are la bord mai multe tipuri de rachete: sol-aer, anti-balistice, antisubmarin şi rachete de croazieră Tomahawk.
Distrugătorul american poate găzdui şi două elicoptere de luptă Seahawk. Potrivit Flotei a 6-a americane, nava are la bord 300 de militari şi face parte din grupul care însoțeşte portavionul George W. Bush, care a ancorat recent în portul Pireu din Marea Egee.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii