Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul pentru ordonanţa privind plafonarea preţului lemnului de foc, amânat

ro

31 Oct, 2022 14:40 996 Marime text
preţul lemnului de foc, foto: Pexels
Comisiile economică şi pentru ape ale Senatului au amânat, luni, din nou, raportul la OUG 134/2022 prin care preţul lemnului de foc este plafonat până la 31 martie 2023, pentru a permite ministerelor de resort să analizeze amendamentele depuse la acest act normativ.

"Ordonanţa e departe de a fi perfectă. Sunt mai multe amendamente care vizează plafonarea preţului la lemnele de foc fie pentru persoanele vulnerabile, fie pentru întreaga populaţie. Unele dintre amendamente au fost depuse chiar astăzi în timpul şedinţei. Nu ştim punctul de vedere al Ministerelor Finanţelor care asigură finanţarea acestor compensări. S-a evocat posibilitatea de a găsi resurse în fondurile europene. Trebuie consultate şi Ministerul Afacerilor Europene şi Energiei. Din dorinţa de a avea toate informaţiile, aşteptăm punctele de vedere ale ministerelor care ar putea fi implicate în urma adoptării acestor amendamente. Ordonanţa este în vigoare şi produce efecte", a explicat Liviu Mazilu, preşedintele Comisiei de apă, păduri şi fond cinegetic., scrie Agerpres.ro. 


Ce spune Preşedintele Asociaţiei Industriei Lemnului (AIL) - Prolemn, Cătălin Tobescu

Preşedintele Asociaţiei Industriei Lemnului (AIL) - Prolemn, Cătălin Tobescu, a susţinut că ordonanţa generează blocaje, rezilieri de contracte în segmentul de exploatare şi creşterea deficitului de aprovizionare în zonele de câmpie.

Guvernul a aprobat pe 5 octombrie o ordonanţă de urgenţă prin care a fost plafonat la 400 lei preţul pe metrul cub de lemn de foc. Potrivit actului normativ, preţul la lemnul de foc, tocătură provenită din lemn, rumeguş şi resturi de lemn se stabileşte la 400 lei pe metrul cub cu TVA inclus, la brichete de lemn se prevede un preţ maxim de 1.500 lei pe tonă cu TVA inclus şi la pelete de cel mult 2.000 lei pe tonă cu TVA inclus.


Care este Termenul de adoptare tacită 

Termenul de adoptare tacită în Senat a OUG 134/2022 este 3 noiembrie, for decizional fiind Camera Deputaţilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii