Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raluca Turcan, prezentă la redeschiderea Muzeului Peleș „Această piesă poate fi un magnet pentru revenirea la viața culturală obișnuită a României“

ro

02 Jun, 2020 16:52 1024 Marime text
  • ​Viceprim - ministrul Raluca Turcan a fost prezentă la  redeschiderea către public a Muzeului Național Peleș, Sinaia. 
  • Aceasta a afirmat că această piesă de patrimoniu de excepțională valoare poate fi un magnet pentru tot ceea ce înseamnă revenirea la viața culturală obișnuită a României. 
Viceprim - ministrul Raluca Turcan, a participat, astăzi, la redeschiderea către public a Muzeului Național Peleș, Sinaia, unul dintre cele mai vizitate muzee din țară. La evenimentul de reluare a activității cu publicul au mai participat: ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, Narcis Ion, Manager al Muzeului Național ‚‚Peleș’’, Ion Tucă, Director al Casei Regale a României.

“Am venit alături de domnul ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu, din două motive.

În primul rând, să transmitem oamenilor faptul că Muzeul Peleș s-a deschis în condiții optime pentru a fi vizitat, astfel încât să nu existe riscul de infectare și, în același timp, să transmitem românilor faptul că viața revine încetul cu încetul la normal. Practic, începând cu 1 iunie, s-au redeschis o mare parte din activitățile închise pe perioada stării de urgență și starea de alertă: românii pot merge la terasă sau pot participa la spectacole în aer liber cu mai puțin de 500 de spectatori.

De asemenea, în muzee se poate organiza vizitarea spațiilor deschise în condiții sigure, pentru a nu exista pericolul infectării cu noul coronavirus. Muzeul Peleș este o piesă de patrimoniu pentru cultura românească, iar această piesă de excepțională valoare merită să fie un magnet pentru tot ceea ce înseamnă revenirea la viața culturală obișnuită a României.

Muzeul Peleș are cel mai mare venit din încasările de pe bilete. În același timp, este cel mai vizitat muzeu din România și ne dorim ca, odată redeschis, să devină un centru de atracție turistică pentru Sinaia și un motiv de a redeschide piața culturală și apetitul pentru viața culturală din întreaga țară”, a spus viceprim-ministrul Raluca Turcan.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii