Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:54 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat despre delimitarea sectorului public de cel privat pentru medici. Argumente noi

ro

08 Apr, 2018 12:53 4334 Marime text
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, vine cu explicaţii, după ce o propunere pe care a făcut-o recent a făcut vâlvă în presă, dar şi în rândul cadrelor medicale. Arafat susţine că ar fi necesară o delimitare a sectorului privat de cel public şi stabilirea unor reguli clare, care să ducă chiar la interdicţia de a lucra simultan în ambele sectoare.

Într-o intervenţie la Antena 3, şeful DSU susţine că veniturile medicilor au ajuns la un nivel suficient de mare încât aceştia să poată renunţa cu uşurinţă la jobul din privat.
 

"Nu cred că toţi medicii se vor înfuria, pentru că multă lume sesizează situaţia. Nu e prima dată când se ridică această problemă: de lipsă a loialităţii faţă de un sector. E vorba de a însănătoşi, într-un fel, sectorul sanitar public.
 
Au fost închişi ochii pentru că totdeauna s-a zis că veniturile nu sunt suficiente. Acum s-a ajuns la un nivel corect, peste media naţională. Va veni momentul să gândim cum rezolvăm această problemă.
 
Sunt multe implicaţii. Pe lângă faptul că trebuie să asigurăm o delimitare clară între clee două sectoare, noi avem un program de muncă în spitale foarte sudat faţă de spitalele europene.
 
Trebuie să intrăm în normalitate: să avem spitale cu funcţionare maximă timp de 8 ore pe zi şi cu asta am putea rezolva mult mai multe cazuri. Ar scădea şi costurile astfel.
 
Toate aceste aspecte sunt dereglate, sunt vechi şi trebuie soluţionate. Sunt convins că dacă avem personal dedicat, nu în două locuri, va creşte şi calitatea.", a spus Raed Arafat la Antena 3.

 
Deşi în prezent nu există un proiect, şeful DSU susţine că vor exista cu siguranţă discuţii în cadrul ministerului Sănăţii.
 
"Cel puţin eu, ca funcţie, nu am aceste atribuţii. În sectorul de urgenţă aş face acest lucru imediat, pentru că avem oameni care lucrează şi la public, şi la privat, pe care nu ştii unde îi găseşti. Acolo cred că am putea face ceva, să propunem. Va trebui să fie o iniţiativă legislativă la nivelul ministerului Sănătăţii şi vor exista discuţii pe această temă cu siguranţă.", a completat Raed Arafat.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cobalt 09 Apr, 2018 00:52 Cred că nu este treaba secretarului de stat din M.A.I,Raed Arafat,unde si cum trebuie să lucreze medicii români!Acolo unde se pricepe,ceea ce face,face foarte bine,așadar ar fi bine să rămînă in zona SMURD,,că de medici,atîția cîți mai sînt in țară,se ocupă Ministerul Sănătății!Domnule Arafat,nu vă depășiți atribuțiile ce vă revin!
  • Marin 08 Apr, 2018 18:18 Asa are trebui Privatul sa fie privat.Nu sa sifoneze banii de la stat.Noi platim sanatatea la stat,nu la privat care ia si de la mine si de la stat.
  • IUSEIN B. 08 Apr, 2018 17:36 Bănuiesc că este vorba de medicii cu CMI . Aici trebuie umblat în mod obligatoriu .
  • IUSEIN B. 08 Apr, 2018 17:36 Bănuiesc că este vorba de medicii cu CMI . Aici trebuie umblat în mod obligatoriu .