Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ la Mircea Vodă pentru realizarea unui ansamblu rezidențial

ro

26 May, 2022 00:00 1230 Marime text
  • Terenul studiat are o suprafață de 20.645mp.
 
 
Ca urmare a notificării adresate de Comuna Mircea Vodă, cu sediul în jud. Constanța, com. Mircea Voda, str. Primăriei, cu privire la obținerea avizului de mediu, în baza H.G. nr. 1000/2012 modificata de H.G. 568/2013 privind reorganizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și a instituțiilor publice aflate în subordinea acesteia si a H.G. nr. 1076/2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri şi programe, ca urmare a consultărilor desfaşurate in cadrul sedinţei Comitetului Special Constituit, APM Constanța a decis ca proiectul „PUZ si regulament local de urbanism, aferent parcelare teren intravilan cu s=19645 mp, pentru realizarea unui ansamblu rezidential”, propus a se realiza în comuna Mircea Voda, str. Piersicului nr. 15A, nu necesită evaluare de mediu, urmând să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.
 
Terenul studiat are o suprafață de 20.645mp.
 
Motivele care au stat la baza luării acestei decizii au fost următoarele:
  • Zona studiată în cadrul planului menţionat nu intră sub incidenţa art. 28 din OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare;
  • Pe suprafata care a generat planul se propun proiecte care intra sub incidenta Legii 292/2018, anexa 2;
  • In conformitate cu H.G. nr. 1076/2004, art. 11 si luand in considerare criteriile pentru determinarea efectelor semnificative potenţiale asupra mediului prevăzute in Anexa 1, planul nu ridica probleme din punct de vedere al protecţiei mediului şi nu prezintă efecte probabile asupra zonei din vecinatatea amplasamentului studiat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Consiliul Local al comunei Mircea Vodă, județul Constanța, convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii