Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD Constanța Pas important pentru înființarea a patru „Centre de asistență și recuperare pentru seniori“

ro

29 Dec, 2023 10:44 885 Marime text
Foto: facebook/PSD ConstanțaGrupul consilierilor  PSD  din Consiliul Local Municipal Constanța a mai făcut un pas important pentru  înființarea a patru „Centre de asistență și recuperare pentru seniori“. 

Potrivit unui comunicat al organizației PSD municipiul Constanța, este vorba despre un proiect depus și susținut de PSD Constanța, încă de la începutul acestui an.

„Din rațiuni politice, administrația PNL-USR a împiedicat, însă, punerea lui în aplicare. Am reușit, totuși, să facem pași importanți. Unul dintre ei a fost făcut la ultima ședință a CLM Constanța, moment la care au fost aprobate posturile aferente funcționării centrelor de asistență și recuperare pentru seniori.
Cele patru spații vor deservi toate cartierele constănţene, accesul şi participarea la activitățile centrelor fiind gratuite. Printre serviciile oferite beneficiarilor se numără asistenţa medicală pentru monitorizarea parametrilor funcţionali (tensiune, puls, glicemie, temperatură etc.), terapii de recuperare/relaxare, gimnastică medicală şi de întreţinere, consiliere psihologică, consiliere juridică. Seniorii cetăţii vor beneficia de activităţi recreative şi de socializare: lectură, proiecţii de film, desen, atelier de lucru manual, karaoke, dans, jocuri de societate, excursii, expoziţii, evenimente festive“ - au mai transmis reprezentanții PSD Municipiului Constanța.

Este un proiect de anvergură pentru pensionarii urbei, primul de acest tip în municipiul Constanța, promit reprezentanții PSD Constanța.

„Astfel vor fi create servicii în sprijinul persoanelor vârstnice, atât pentru îmbunătățirea calității vieții lor, cât şi a stării lor de sănătate. Importantă este latura preventivă a proiectului, în sensul în care va exista posibilitatea identificării unor eventuale afecțiuni și îndrumarea ulterioară către specialiști. Foarte important pentru seniori va fi și faptul că nu vor mai fi obligați să aștepte în fața cabinetelor medicilor de familie, degrevându-se astfel și activitatea acestora. În fiecare centru vor exista câte un asistent social, un psiholog, doi medici, un asistent medical pe balneo-fizio-kinetoterapie și recuperare, un asistent medical, un instructor ergoterapeut și un maseur.

Dacă lucrurile vor decurge normal și actuala administrație publică locală nu va mai pune piedici, cele patru centre – Sfântul Nicolae, Sfântul Spiridon, Sfântul Dionisie cel Smerit și Sfântul Efrem cel Nou – ar trebui să devină funcționale cât mai repede. Sperăm că toți factorii implicați vor da dovadă de responsabilitate și vor identifica rapid spațiile pentru centrele de asistență și recuperare. 
PSD Constanța va susține fără echivoc și în permanență proiecte care să răspundă nevoilor celor care au clădit acest oraș“ - au mai precizta reprezentanții PSD Constanța.

Citește și: 

În prag de Crăciun, femeile social-democrate din Constanţa au vizitat persoanele vârstnice aflate în centrele de bătrâni din județ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii