Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul privind declanșarea exproprierii pentru construirea podului suspendat peste Dunăre, în consultare publică

ro

08 May, 2021 00:00 1642 Marime text
  • Ministerul Transporturilor a publicat în transparență decizională proiectul privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru construirea Podului suspendat peste Dunăre
  • Proiectul „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, judeţele Brăila şi Tulcea are ca scop crearea unei căi de comunicație modernă cu implicații în dezvoltarea regională a zonei, a fluidizării traficului între localitățile Brăila, Galați, Tulcea și Constanța
 
Ministerul Transporturilor a publicat în transparență decizională vineri, 7 mai 2021, Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, necesar pentru relocarea utilităților, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, judeţele Brăila şi Tulcea.
 
Prin prezentul act normativ, se propun următoarele:
 
  • aprobarea amplasamentului suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes național „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, necesar pentru relocarea utilităților, aflat pe raza localității Jijila din județul Tulcea, potrivit planului de amplasament/hârții topografice;
  • aprobarea declanșării procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, reprezentând teren cu sau fără investiții, situate pe amplasamentul suplimentar, necesar pentru relocarea utilităților, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, a listei cuprinzând imobilele supuse exproprierii situate pe raza localităţii Jijila din județul Tulcea, proprietarii sau deţinătorii acestora, precum şi sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor în cuantum total de suma de 40 mii lei (39.720,50 lei), pentru un număr de 20 de imobile, în suprafață totală de 14.589 mp teren, situate pe terenurile afectate de expropriere.
 
Suma de 40.000 lei este alocata de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2021 nr. 15/2021, la Capitolul 84.01 „Transporturi“, subcapitolul 03 „Transport rutier“, Titlul 58 „Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020“, articolul 58.01 „Programe din Fondul European de Dezvoltare Regională - FEDR“.
 
Proiectul „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, judeţele Brăila şi Tulcea are ca scop crearea unei căi de comunicație modernă cu implicații în dezvoltarea regională a zonei, a fluidizării traficului între localitățile Brăila, Galați, Tulcea și Constanța, creșterii siguranței utilizatorilor, micșorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelele în zonele în prezent tranzitate.
 
Drumul a fost proiectat, astfel încât obiectivul de investiție să se execute pe teritoriul administrativ al localităților Brăila și Vădeni din județul Brăila, precum și pe teritoriul administrativ al localităților Smârdan și Jijila din județul Tulcea.
 
Drumul proiectat va fi la nord de municipiul Brăila, traseul se desprinde din intersecția dintre DN 2B (Brăila - Galați) și șoseaua Baldovinești, traversează Dunărea în zona km 165+800 (kilometraj pe Dunăre măsurat de la Sulina) și se leagă în DN 22 (Brăila -Tulcea), la nord de localitatea Jijila. După traversarea Dunării, traseul va avea și o legătură cu DN 22B (Smârdan - Măcin).
 
Procedurile de expropriere vor fi efectuate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în calitatea sa de expropriator în numele statului român, cu respectarea prevederilor Legii nr. 255/2010, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Hotărârii Guvernului nr. 53/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 255/2010 cu modificările și completările ulterioare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii