Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect pentru corvetele militare Michèle Ramis, ambasadoarea Franţei în România, despre importanţa parteneriatului dintre Şantierul Naval Constanţa SA şi grupul francez Naval Group (galerie foto)

ro

21 Apr, 2018 00:00 3011 Marime text
Excelenţa Sa Michèle Ramis, ambasadoarea Franţei în România, a efectuat, ieri, o vizită la Şantierul Naval din Constanţa, care, în parteneriat cu societatea franceză Naval Group, va construi pentru România nave performante.
 
Cu ocazia acestei vizite, a fost semnat un acord de colaborare de către reprezentanţii Şantierului Naval Constanţa şi cei ai Naval Group, care urmează Memorandumului de înţelegere semnat de cele două companii în noiembrie 2017 şi care confirmă dorinţa de a conlucra pentru a răspunde cererii de ofertă a statului român pentru achiziţia de patru corvete. Contractul are drept scop participarea ca grup comun - Şantierul Naval Constanţa şi Naval Group - la licitaţia pentru corvetele militare care va fi organizată de MApN. Tehnologia franceză îmbinată cu munca industrială din Portul Constanţa promite nave militare de ultimă generaţie.
 
La evenimentul de semnare a protocolului dintre Şantierul Naval din Constanţa şi societatea franceză Naval Group au participat Excelenţa Sa Michèle Ramis, ambasadoarea Franţei în România, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ a României, Radu Rusen, directorul SNC, Pascal Le Roy - reprezentant al Naval Group, din Franţa.
 
Pascal Le Roy a ţinut să declare că tehnologia folosită de grupul său industrial este singura care poate fi un adevărat competitor în câştigarea licitaţiei pentru construcţia corvetelor. Întrebat de faptul că Damen produce alt tip de corvete, Le Roy a punctat că este la cunoştinţă de ceea ce produce competiţia, însă a precizat faptul că tehnologia pe care o foloseşte Naval Group este mult mai avansată decât cea a olandezilor.
 
Radu Rusen, directorul Şantierului Naval Constanţa, a vorbit despre importanţa acestui parteneriat strategic. „Avem un parteneriat exclusiv. Vorbim de programul de corvete. Atât SNC, cât şi Forţele Navale Române vor avea de câştigat“, a spus Radu Rusen, directorul Şantierului Naval Constanţa.
 
La rândul său, ambasadoarea Franţei în România, Michèle Ramis, a precizat că România şi Franţa au un parteneriat strategic de zece ani. „Sunt foarte bucuroasă de vizita în Şantierul Naval. Franţa şi România sunt angajate în strategii care acoperă mai multe domenii de activitate. Franţa propune un parteneriat de lungă durată, după cum a punctat şi preşedintele Emmanuel Macron la vizita sa din august 2017. Azi (ieri - n.r.) a fost semnat acordul în domeniul naval cu SNC ca împreună să avem o cooperare pe termen lung. Parteneriatul vizează construcţia de nave în România. Proiectul are tot sprijinul guvernului francez“, a declarat ambasadoarea Franţei, Michèle Ramis.
 
La rândul său, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ a României, a precizat că are încredere în colaborarea dintre cele două grupuri industriale. „Naval Group este singurul care a creat produse ce au participat în câmpurile de bătălii. În largul Siriei au fost lansate rachete cu nave franceze produse de acest grup. Transferul tehnologic contează foarte mult. În viitor, SNC va putea merge singur la licitaţiile internaţionale. Grupul naval este singurul care a avut nave implicate în lupte“, a declarat Mihai Daraban.
 
„Azi (ieri - n.r.) a fost semnat acordul de asociere exclusiv potrivit căruia SNC împreună cu Naval Grup, din Franţa, vor participa la licitaţia pentru programul privind construirea de corvete“, a adăugat Radu Rusen.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii