Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect Iată de când vor putea salariații să își acceseze datele din REVISAL

ro

12 Sep, 2022 13:55 1103 Marime text
Persoană care lucrează pe calculator Foto Pixabay

Recent, a fost publicat un proiect de HG inițiat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale cu privire la operaționalizarea accesului salariațiilor în portalul REGES sau platforma REVISAL, care va fi posibil abia din 2025. Până la implementarea noului sistem informatic, salariații vor putea obține adeverințele de vechime ca și până acum.

Procedura se regăsește în acest proiect de HG, care a ajuns recent și la Consiliul Economic și Social pentru avizare, însă este menționat că respectivul act normativ va intra în vigoare abia la 31 decembrie 2024.

Actualul registru online nu permite, din punct de vedere tehnic, posibilitatea ca angajații, foști sau actuali, să acceseze situația lor legată de relațiile de muncă. Pentru ca actualizarea registrului online să fie posibilă, după cum reiese din nota de fundamentare a proiectului de HG, trebuie accesate fondurile europene din cadrul Programului național de redresare și reziliență menționate pentru acest jalon, respectiv punerea în funcțiune a sistemului Reges-online, ce are ca data de dare în folosință 31 decembrie 2024.

„În prezent, se află în desfășurare crearea unei arhitecturi a sistemului informatic, net superioare celui existent, care să răspundă nevoilor tuturor celor interesați în valorificarea informațiilor cuprinse în această bază de date respectiv, salariați/foști salariați/angajatori - autorități/instituții publice, fapt pentru care considerăm imperios necesar ca termenul de intrare în vigoare a prezentei hotărâri să fie corelat cu termenul de intrare în exploatare a sistemului informatic aferent Registrului General de evidență a salariaților, a cărui implementare se derulează conform Planului Național de Redresare și Reziliență, respectiv cu data la care acest sistem informatic va fi funcțional”, se arată în Nota de Fundamentare.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii