Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect aprobat în Parlament Comisie specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru combaterea traficului de persoane

ro

19 Dec, 2023 19:43 718 Marime text
Parlamentul a aprobat, marţi, în şedinţă comună, cu 318 voturi "pentru", patru "împotrivă" şi opt abţineri, un proiect de hotărâre privind constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru combaterea traficului de persoane.

Obiectivele comisiei sunt următoarele: analiza cauzelor care duc la manifestarea traficului de persoane; analiza activităţii instituţiilor şi autorităţilor administraţiei publice abilitate la nivel central şi local în soluţionarea traficului de persoane; elaborarea unor propuneri legislative în vederea modificării legislaţiei din domeniu; identificarea şi promovarea celor mai bune practici în domeniul prevenirii traficului de persoane.

Pentru ca şedinţele comisiei să aibă loc este necesară prezenţa a cel puţin jumătate plus unu din numărul membrilor care o compun.



Iată până când funcționează Comisia 

Comisia funcţionează până la încheierea legislaturii 2020 - 2024, iar concluziile şi propunerile comisiei vor face obiectul unui raport final, care va fi depus la Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.

În scopul realizării obiectivelor pentru care se constituie comisia, Camera Deputaţilor şi Senatul vor asigura personalul de specialitate şi logistica necesare, cu aprobarea Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a propus ca, în urma discuţiilor dintre liderii de grup, să existe o suplimentare a numărului de membri faţă de ceea ce propune proiectul, respectiv creşterea de la 15 la 26, propunerea fiind aprobată de plen cu 316 voturi "pentru", şapte "împotrivă" şi o abţinere.



Comisia va fi formată din 26 de membri

Comisia va fi formată din 26 de membri desemnaţi de grupurile parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat, potrivit configuraţiei politice a Parlamentului şi va fi condusă de un birou, compus din preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar.

Distribuţia membrilor în comisie va fi următoarea: PSD - 10 membri, PNL - şase, USR - patru, AUR - doi, UDMR - doi, minorităţi şi neafiliaţii câte un membru, urmând ca liderii grupurilor parlamentare să comunice către Secretariatul General toată lista nominală.


Sursa: Agerpres.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii