Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PMP despre o eventuală hotărâre ca ofiţeri, poliţişti, oameni din SRI, procurori să fie obligaţi să vină la Comisia Parlamentară

ro

10 May, 2017 05:45 13323 Marime text
Aseară, într-o emisiune la România Tv, Traian Băsescu a intervenit telephonic pe tema obligativităţii prezentării în faţa comisiilor parlamentare de anchetă.

El a atras atenţia că există decizii ale Curţii Constituţionale care stabilesc că această obligativitate nu există şi că anchetele parlamentare ar trebui făcute astfel încât să nu încalce deciziile CCR.

Senatorul PMP a anunţat că nu va fi de acord dacă PSD-ALDE va obliga mai mulţi funcţionari ai statului să vină la diverse comisii parlamentare.


"Socoteala pe care şi-o face PSD e greşită. PMP va ataca la Curte o eventuala hotărâre ca ofiţeri, poliţişti, oameni din SRI, procurori să fie obligaţi să vină la Comisia Parlamentară. E dreptul parlamentului să facă anchetă, dar să nu încalce ce a spus Curtea Constituţională. Parlamentul nu poate fi umilit, dar nici nu putem să trecem peste deciziile Curţii", a mai spus Băsescu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii