Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:16 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorul Dulcan, la Constanța „Suntem prinși în marele val al purificării, al trecerii de la materialitate la spiritualitate“ (galerie foto)

ro

03 Oct, 2015 00:00 1061 Marime text
La invitaţia Centrului de Psihologie Dobrogea, în colaborare cu două cabinete individuale de psihologie - Ana Mihaela Filip şi Claudia Mirela Petre, prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan, specialist în Neurologie şi Psihiatrie, a susţinut conferinţa „O posibilă viziune asupra viitorului omenirii“. Evenimentul a fost găzduit de hotelul Ibis.
 
„Experienţa morții clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne anunţa că trebuie să schimbăm drumul pe care am mers până acum. Nu întâmplător, Iisus a spus «Eu sunt Calea, Adevărul și Viața». Este prima oară în istoria universului când, în planul celest, s-a decis ca lumea noastră să fie izbăvită nu prin moarte, ci prin spiritualizare. Ni s-a arătat Adevărul, ni s-a arătat Calea. Este rândul nostru să răspundem chemării divine. Suntem cu toții prinși acum în marele val al purificării, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea că ora astrală a omenirii este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele și toate avertismentele. Sper să avem înțelepciunea necesară de a nu pierde și această ultimă șansă“, a spus Dumitru Constantin Dulcan.
 
„Dacă ne uităm la ce se întâmplă în jurul nostru, vom constata că e nevoie de o nouă spiritualitate şi moralitate. Este nevoie să renunţăm la violenţă, la agresivitate şi la răutate, altfel nu avem şansa de a supravieţui. Nu este doar o constatare a mea. Am discutat şi cu oameni de cultură, politicieni şi medici din America şi toţi sunt de acord că trebuie să atenţionăm omenirea că o aşteaptă ori o pace eternă, ori un război nimicitor“, le-a transmis celor prezenți Dumitru Constantin Dulcan.
 
Prof. univ. dr. Dulcan le-a vorbit constănțenilor și despre viața de dincolo, prezentând argumente susţinute de fizica cuantică.
 
„Avem un corp non-fizic, pe care preoții îl numesc suflet, care își construiește un corp fizic, de care se folosește cât timp este pe pământ. În timpul morții, acest corp fizic pleacă într-un univers paralel. În realitate, ce se află dincolo de realitatea pe care noi o vedem nu poate fi descris de fizica clasică, ci numai de fizica cuantică”, susține profesorul Dulcan.

Autor a numeroase monografii, tratate, lucrări și cărți

Profesorul universitar Dumitru Constantin Dulcan a fost şeful Secţiei de Neuropsihiatrie din cadrul Spitalului Militar Central şi este neurolog, psihiatru, doctor în ştiinţe medicale şi autorul a numeroase cărţi. A practicat medicina în cadrul armatei, ceea ce i-a dat posibilitatea să avanseze în cercetarea creierului și a influenţei gândului asupra organismului și a mediului, iar șansa unei călătorii în China l-a orientat și spre aprofundarea acupuncturii.
 
Prof. univ. dr. Dulcan este autorul a numeroase monografii, tratate, lucrări și cărți de certă valoare științifică, dar și eseistică, cu ample deschideri spre fascinantele domenii ale filosofiei ştiinței. Cea mai cunoscută dintre lucrările sale este intitulată „Inteligenţa materiei“, apărută în 1981, despre care s-a spus atunci că ar fi demnă de Premiul Nobel, prin perspectiva originală prezentată.
 
Regimul comunist a blocat cartea, dar ea a fost reeditată după revoluţie şi distinsă, în 1992, de Academia Română, cu Premiul „Vasile Conta“. Alte cărţi scrise de Dumitru Constantin Dulcan sunt „Mintea de dincolo“, care abordează experienţele morţii clinice, „În căutarea sensului pierdut“, „Somnul raţiunii“, „Către noi înşine“, „Gândirea omului modern“, „Culmi şi limite“. Profesorul Dulcan este membru al unor prestigioase societăţi ştiinţifice naţionale şi internaţionale (Academia Americană de Neurologie, Societatea Europeană de Neurologie, Organizaţia Internaţională de Cercetare a Creierului).

Ti-a placut articolul?

Comentarii