Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primele costuri, aproape 40.000 de lei fără TVA Direcţia de Statistică Constanţa a demarat pregătirea alegerilor locale (documente)

ro

24 Mar, 2016 00:00 2447 Marime text
Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Constanţa a început în forţă pregătirea scrutinului electoral din 5 iunie, data la care cetăţenii cu drept de vot îşi vor alege primarii, consilierii locali şi pe cei judeţeni pentru următorii patru ani. Nu mai puţin de opt anunţuri de intenţie privind achiziţionarea de consumabile şi echipamente pentru Staţia de prelucrare din cadrul Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa, precum şi de servicii informatice de instalare, configurare echipamente în reţea BEJ Constanţa, asistenţă şi suport tehnic pe perioada desfăşurării alegerilor au fost deja postate pe licitatiapublica.ro din partea DJS Constanţa.
 
Până pe data de 4 aprilie, reprezentanţii DJS Constanţa aşteaptă ofertele agenţilor economici interesaţi să furnizeze pentru Biroul Electoral Judeţean Constanţa diverse consumabile, echipamente şi servicii pentru Staţia de prelucrare a datelor din cadrul BEJ Constanţa.
Vorbim despre achiziţionarea a nouă cartuşe toner pentru imprimante, piese şi accesorii pentru fotocopiatoare, alimentatoare de documente pentru scanere, dar şi servicii de reţele locale. Toate aceste produse şi servicii trebuie livrate cel târziu până în data de 16 mai.
 
Per total, Direcţia Judeţeană de Statistică Constanţa este dispusă să achite suma de 36.800 de lei fără TVA, din care 15.500 de lei fără TVA sunt alocaţi pentru achiziţionarea de cartuşe toner pentru imprimante, 7.700 de lei fără TVA pentru piese şi accesorii pentru fotocopiatoare, iar 3.500 de lei fără TVA vor ajunge la furnizorii de alimentatoare de documente pentru scanere.

1.000 de lei pe zi calendaristică 

13.000 de lei fără TVA va primi firma care va presta servicii de instalare şi configurare a echipamentelor de calcul din staţia de prelucrare a Biroului Electoral Judeţean Constanţa. Concret, aceasta va trebui să asigure:
 
„1. Verificarea instalării pe fiecare calculator a sistemului de operare Windows 7 Professional cu SP1 şi a actualizărilor de securitate:
- instalarea în reţea a echipamentelor de calcul din staţia de prelucrare: calculatoare, imprimante, scanere, switch, puse la dispoziţie de DJS Constanţa;
- conectica necesară realizării reţelei (cablu UTP cat6e RJ45 mufat) va fi asigurată de către proiectant, în funcţie de configuraţia spaţiilor alocate la Biroul Electoral Judeţean şi va fi inclusă în costurile de realizare a reţelei locale;
- configurarea echipamentelor de calcul în reţea; testarea reţelei din staţia de prelucrare a Biroului Electoral Judeţean Constanţa;
- realizarea unui kit de restaurare şi configurare automată a calculatoarelor în caz de apariţie a unor situaţii neprevăzute (calculatorul nu mai porneşte, căderi de tensiune, defecţiuni hardware etc);
- testarea şi verificarea funcţionării comunicaţiilor VPN între Staţia de prelucrare a Biroului Electoral Judeţean Constanţa şi Staţia de prelucrare de la Biroul Electoral Central la parametrii prevăzuţi de infrastructura de comunicaţii.
 
2. Asistenţă şi suport tehnic în staţia de prelucrare a Biroului Electoral Judeţean Constanţa pe durata desfăşurării alegerilor locale:
- verificarea funcţionării tuturor echipamentelor de calcul la parametri optimi;
- reinstalarea şi reconfigurarea automată a calculatoarelor utilizând kitul de restaurare, în eventualitatea apariţiei unor disfuncţionalităţi hardware sau software şi asigurarea continuităţii activităţii;
- propuneri şi soluţii de depanare a unor defecţiuni hardware/software la echipamentele de calcul;
- propuneri de înlocuire a unor echipamente de calcul, dacă este cazul;
- efectuarea unor operaţiuni de mentenanţă necesare bunei funcţionări a infrastructurii de reţea şi a echipamentelor de calcul;
- asigurarea asistenţei tehnice 24/24, şapte zile din şapte, pe perioada desfăşurării alegerilor locale 2016“.

Precizări pentru viitorul prestator de servicii 

În acest ultim anunţ de achiziţie, reprezentanţii DSJ Constanţa au făcut o serie de precizări pentru firma care va obţine contractul. „Serviciile vor fi contractate pentru 13 zile distribuite astfel: trei zile pentru instalare şi configurare, zece zile asistenţă şi suport tehnic (24 de ore din 24, şapte zile din şapte), pe perioada desfăşurării alegerilor locale 2016, inclusiv eventuale perioade suplimentare, până la finalizarea procesului electoral. De asemenea, menţionăm că serviciile informatice solicitate se vor realiza sub coordonarea specialiştilor desemnaţi de Direcţia Judeţeană de Statistică Constanţa.
 
Pentru organizarea, prelucrarea şi centralizarea rezultatelor alegerilor locale 2016, este necesar ca instalarea şi configurarea echipamentelor de calcul din staţia de prelucrare a Biroului Electoral Judeţean Constanţa să se finalizeze cel târziu cu zece zile înainte de data de desfăşurare a alegerilor, respectiv 20 mai 2016“, se specifică în anunţul de participare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii