Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Tudor Nădrag a avut primul proces cu ANI „Voi câştiga, deoarece ANI nu a demonstrat că am şi participat la şedinţele AGA ale RAJA”

ro

15 Oct, 2013 00:00 2036 Marime text
Primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, a avut, ieri, primul termen în dosarul incompatibilităţilor constatate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în cazul aleşilor locali constănţeni, care au făcut parte din Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul societăţii comerciale RAJA.
 
Potrivit ANI, primarul Tudor Nădrag s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu anul 2008 (mandatele 2008 - 2012 şi 2012 - 2013). Şeful autorităţii locale declara, ieri, că are convingerea că „va câştiga procesul cu ANI”. Edilul a explicat şi de ce crede acest lucru. „Voi câştiga, deoarece cei de la ANI nu au fost în măsură, cu documentaţia depusă, să demonstreze că am şi participat la şedinţele AGA ale RAJA şi, în loc să anexeze procesele verbale de la AGA, au anexat procese verbale de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă - Canal, adică cu totul altceva. Cred că pe chestia aceasta o să-i şi câştig, pentru că pe un om când îl acuzi trebuie să-i demonstrezi şi vinovăţia. Nu pentru asta îi plătim noi cu bani foarte mulţi pe cei de la ANI, ca să constate nişte chestii pe care putea să le constate şi un copil de grădiniţă - că un primar e pe colo şi, pe dincolo”, a declarat şeful autorităţii locale. Primarul Tudor Nădrag a mai spus următoarele: „Faptul că în contul meu au anexat procese verbale de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă - Canal, deci de la ADI Apă - Canal şi, nu de la AGA RAJA, arată că nu reuşesc să-mi demonstreze vinovăţia”.
 
„S-au bazat pe simpla hotărâre a Consiliului Local”
 
Întrebat ce dovezi au avut cei de la ANI în momentul în care l-au declarat incompatibil, şeful autorităţii locale a răspuns că: „S-au bazat pe simpla hotărâre a Consiliului Local, care mă desemna ca reprezentant al autorităţii locale în AGA şi care este în conformitate cu Legea 215 a administraţiei publice locale, care este o lege organică şi care dă dreptul şi, nu numai dă dreptul şi obligă primarul să-şi reprezinte comunitatea în interesele ei. Iată că în acest caz comunitatea este acţionară în această societate şi am spus-o întotdeauna că o lege organică aşa cum este cea a administraţiei publice locale, Legea 215, este mult mai puternică decât Legea ANI, pe care am făcut pe genunchi ca să dea bine la străini”.

Potrivit articolului 87, litera f din Legea 161, cunoscută drept Legea ANI, „funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii