Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:57 22 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Oltina se creditează pentru finalizarea grădiniţei de la Răzoare

ro

17 Jul, 2012 01:00 2298 Marime text
Oltina_primar_Gheorghe_Chirciu_002.jpgPrimăria Oltina desfăşoară licitaţie publică în vederea contractării unui credit în valoare de 400.000 de lei, bani necesari finanţării proiectului „Grădiniţă cu două clase în localitatea Răzoarele".

Instituţiile bancare interesate pot depune oferte până pe data de 31 iulie, ora 10.00, în aceeaşi zi urmând să fie deschise ofertele. Persoane cu funcţii de decizie din cadrul autorităţii contractante în ceea ce priveşte procedura de licitaţie publică sunt Gheorghe Chirciu - primar, Mihai Iacoboaia - preşedinte comisie, Măciucă Tudor - membru comisie, Tudora Delicostea - membru comisie, Antoneta Cloşca, Lucian Dobre, Doru Tudor, Florin Andrei, Daniel Cabason, Dumitru Cristian Gheorghe, Lucian Ghergic, Aurel Toma, Florin Nichifor, Ionel Ghergic, Jenica Dincu - consilieri locali.

„Avem nevoie de credit pentru a achita facturi rămase restante"

Şeful autorităţii locale, Gheorghe Chirciu, a explicat că singura soluţie pentru ca unitatea preşcolară să fie finalizată până-n toamnă, la deschiderea noului an şcolar, o reprezintă contractarea unui credit financiar în valoare de 400.000 de lei pe o perioadă de patru ani. „Am început construcţia grădiniţei în anul 2011 cu bani de la bugetul local. Până la această dată am alocat pentru realizarea ei peste 300.000 de lei. Avem nevoie de credit pentru a achita facturi rămase restante, dar şi pentru a dota grădiniţa cu mobilier şi utilităţile necesare", a afirmat Gheorghe Chirciu. Primarul speră că Guvernul şi Consiliul Judeţean Constanţa îl vor ajuta cu fonduri pentru acoperirea acestui împrumut. Gheorghe Chirciu a menţionat că la această dată grădiniţa este construită în proporţie de 90%. În următoarele două săptămâni vor fi montate uşile, gresia şi parchetul, iar apoi va fi realizată încălzirea centrală a noii instituţii de învăţământ. Potrivit primarului, grădiniţa are o capacitate de 50 de locuri şi este prevăzută cu două săli de clasă. De asemenea, instituţia educaţională respectă standardele impuse de Ministerul Educaţiei. Şeful autorităţii locale a explicat că era necesară construirea unei grădiniţe la Răzoare întrucât cei peste 30 de prichindei din sat învaţă, contrar normelor sanitar-veterinare, în incinta şcolii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii