Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:43 23 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Trotuarele, aleile și băncile de odihnă, dezinfectate zilnic!

ro

30 Jul, 2020 08:23 780 Marime text
  • Străzile, trotuarele, aleile și băncile din parcurile din municipiu sunt dezinfectate zilnic, conform unui grafic bine stabilit.
 
Echipele care asigură dezinfecția au acționat ieri pe străzile Baba Novac, Dezrobirii, Eliberării, I.L. Caragiale, Soveja, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, precum și pe aleile de acces și băncile de odihnă din parcul de la Casa de Cultură, iar astăzi ajung pe bulevardele 1 Mai, 1 Mai Vechi, Mangaliei, Aurel Vlaicu, străzile adiacente și aleile de acces și din parcurile Gară și Far. Totodată, de 2 ori pe săptămână, echipele merg în stațiunea Mamaia pentru dezinfecția aleilor, trotuarelor, promenadei și băncilor.
 
De asemenea, în fiecare zi se acționează pentru dezinfecția aleilor de acces în Serviciul de Ambulanță Constanța, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Militar de Urgență Constanța și Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
 
Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a dispus aceste măsuri privind gestionarea bolilor înalt contagioase încă din luna martie.
 
Pentru dezinfecție se folosește un detergent profesional care are proprietăți de spalare și degresare puternică a străzilor fără a afecta mediul înconjurător. Produsul este ecologic, având o biodegradabilitate primară de peste 90% și fără a avea efecte nocive asupra omului și animalelor. Chiar și așa, rugăm posesorii animalelor de companie să evite ca acestea să ingereze detergentul proaspăt dispersat pe străzi, alei, trotuare.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii