Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Albeşti se împrumută pentru electrificarea cartierului nou

ro

23 Aug, 2010 01:05 1915 Marime text
Albesti_primar_2.jpgUnul dintre obiectivele principale ale primarului comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan, l-a constituit, încă de la începutul mandatului său, în 2008, electrificarea cartierului nou din localitatea cu acelaşi nume.

A existat în 2009 o încercare de obţinere a fondurilor necesare, prin intermediul Programului „Electrificare 2007-2009", derulat prin Ministerul Administraţiei şi Internelor la nivel naţional, care însă s-a dovedit a fi în zadar. De altfel, programul a fost considerat un eşec naţional, cele 70.000 de locuinţe ce trebuiau electrificate fiind tot în beznă după încheierea lui.

Anul acesta, Guvernul a anunţat lansarea unui nou program de electrificare, derulat prin Ministerul Economiei, ce prevedea investiţii de 225 milioane euro în reţeaua de electricitate până în 2012. Se pare însă că programul nu se bucură de o prea mare încredere în rândul autorităţilor locale care au decis să ia problema în propriile mâini. Primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan, ne-a declarat că intenţionează să contracteze un credit de zece miliarde de lei vechi pentru a scoate din beznă gospodăriile din cartierul nou. „Încercăm să obţinem un credit de zece miliarde de lei vechi pentru electrificarea cartierului nou din Albeşti. Am vorbit şi cu reprezentanţii furnizorului de energie electrică. Poate or contribui şi ei cu ceva fonduri măcar pentru transformator. Măcar jumătate să facem, din ceea ce am propus", a afirmat primarul din Albeşti. În acest cartier sunt aproximativ 150 de loturi de casă, 60 de case fiind deja construite. Pentru realizarea reţelei de alimentare cu energie electrică, administraţia locală din Albeşti anunţa în 2009 că ar avea nevoie de 13 miliarde de lei vechi.

Primarul Moldovan a adăugat că sunt probleme în ceea ce priveşte reţeaua de alimentare cu energie electrică şi în satul Coroana, dar că există şanse să fie remediate. „În Coroana este o reţea foarte veche, cu stâlpi de lemn şi au loc des întreruperi de curent. Am discutat cu reprezentanţii companiei furnizoare de electricitate să sprijine reabilitarea reţelei din Coroana", a precizat primarul comunei Albeşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii