Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prilej de sarbatoare pentru turcii din Constanta

ro

15 May, 2010 03:36 1624 Marime text
Începând de mâine, la Constanţa, va avea loc „Festivalul Cultural Sportiv al Tineretului Turc şi Tătar".

În cadrul evenimentului se vor desfăşura o serie de manifestări culturale şi sportive care vor reuni tineri de etnie turcă şi tătară în scopul promovării zestrei culturale şi a stimulării spiritului competiţional. Festivalul se desfăşoară în România, cu prilejul Zilei Tineretului, care se aniversează în fiecare an, la 19 mai, în Republica Turcia. Primul preşedinte al Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk, a dedicat ziua de 19 mai, tinerilor, transformând-o în anul 1938 în sărbătoare naţională.

Festivalul se va deschide oficial la ora 17.00, la Palatul Copiilor, cu un spectacol de dansuri tradiţionale: turceşti, tătăreşti şi româneşti. În spectacol vor evolua ansambluri folclorice aparţinând: UDTR, UDTTMR, Colegiului Naţional „Kemal Ataturk", Liceului Internaţional de Informatică, Palatului Copiilor şi TIAD-Brăila.

Miercuri, începând cu orele 11.00, vor avea loc întreceri sportive de cros, tenis de masă şi fotbal, iar joi de la ora 11.00, va avea loc un simpozion dedicat personalităţii lui Mustafa Kemal Ataturk şi semnificaţiei Zilei Tineretului şi Sportului pentru tinerii turci de pretutindeni.

Vineri, tinerii turci se vor reuni în cadrul unei serate muzicale ce va avea loc la Restaurantul Colonadelor.

Festivalul Cultural Sportiv al Tineretului Turc şi Tătar se va încheia sâmbătă, 22 mai, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa, unde, începând cu orele 10.00, vor fi expuse obiecte de artizanat cu specific turcesc şi tătăresc, dar şi produse de patiserie şi cofetărie tradiţionale din care nu vor lipsi: şuberecul, kobete, pide şi baclavalele. Tot astăzi, la orele 15.00, va avea loc şi un turneu de lupte tradiţionale tătăreşti-kureş. Pe parcursul întregii zile, la Pavilionul Expoziţional vor fi prezentate dansuri tradiţionale turceşti şi tătăreşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii