Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă „Ziua Unității Germane marchează reunificarea deplină a acestei țări la un an după căderea Zidului Berlinului”

ro

02 Oct, 2023 21:50 858 Marime text
Sursă foto: Facebook/Nicolae Ciucă
  • Ziua Unității Germane marchează reunificarea deplină a acestei țări pe 3 octombrie 1990, la un an după căderea Zidului Berlinului. 

Ziua Unității Germane marchează reunificarea deplină a acestei țări pe 3 octombrie 1990, la un an după căderea Zidului Berlinului. A fost un eveniment crucial nu doar pentru națiunea germană, dar și pentru întreaga Europă, reprezentând unul dintre acele momente definitorii pentru istoria unei națiuni care devine un simbol peste timp. Momentul 3 octombrie 1990 a marcat și începutul unui lung proces de dezvoltare și extindere a Uniunii Europene, care a facilitat inclusiv șansa la dezvoltare a fostelor state comuniste din Est, printre care și România, transmite Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Germania nu este doar motorul unei Europe unite sau un investitor esențial pentru economia României. Între țările noastre există o legătură istorică de prietenie, care se fundamentează atât pe o comunitate de valori pe care o dezvoltăm continuu, cât și pe contribuția esențială a comunității germane din România. Contextul istoric în care ne regăsim acum - definit de agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei - ne arată, încă o dată, că uniți suntem mai puternici și putem face față oricăror provocări.
 

„La mulți ani tuturor cetățenilor germani! La mulți ani, Germania!”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Discursul Președintelui României, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Unității Germane

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii