Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciucă - „România nu se poate dezvolta fără specialiști, fără oameni bine instruiți și tineri care știu o meserie“

ro

11 Sep, 2023 13:33 892 Marime text
Sursă: Facebook/ Nicolae Ciucă
  • Ciucă a postat pe facebook un mesaj cu acest prilej.


Nicolae Ionel Ciucă, președintele Senatului, a participat, astăzi, 11 septembrie 2023, la festivitatea de deschidere a noului an școlar, la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj. Ciucă a postat pe facebook un mesaj cu acest prilej:

„Astăzi, la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj, am văzut un frumos proiect de învățământ dual care mă face încrezător în viitorul educațional al României. Cu o istorie de 10 ani și peste 15.000 de absolvenți, inclusiv în învățământul profesional clasic, în întreg județul Alba, acest proiect - care îmbină teoria cu practica și tradiția cu inovația - arată că, atunci când autoritățile locale și mediul de afaceri își unesc forțele, rezultatul final poate fi excepțional.

În această dimineață, am vizitat și centrul de practică al firmei Bosch, unde mi-a fost prezentat întregul proces al programului de pregătire în sistem dual profesional. Aici, elevii învață nu doar meserie, ci și despre libertatea de a-și alege propriul drum în viață, la final putând să opteze dacă își continuă studiile sau merg în câmpul muncii. Felicit pentru acest proiect cadrele didactice, compania Bosch, dar și autoritățile locale liberale: primar, președinte de CJ, care au înțeles importanța promovării învățământului dual.

I-am încurajat pe elevi să valorifice această oportunitate și să acumuleze cât mai multe cunoștințe, abilități și experiențe, pentru că România nu se poate dezvolta fără specialiști, fără oameni bine instruiți și tineri care știu o meserie.

De asemenea, cadrele didactice merită tot respectul nostru pentru truda și rolul esențial în formarea noilor generații. Urez mult succes în noul an școlar tuturor elevilor și profesorilor din întreaga țară! Vă doresc să fiți tot mai buni în ceea ce faceți!“,  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii