Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Ciucă „La mulți ani tuturor marinarilor militari și civili, lucrătorilor portuari și constructorilor navali!”

ro

15 Aug, 2023 13:33 779 Marime text
Sursă foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă
 
  • Cu ocazia Zilei Marinei Române sărbătorite astăzi, 15 august 2023, Nicolae Ciucă, Președintele Senatului României, după ce a fost prezent la ceremonia de pe Faleza Cazino din municipiul Constanța, a postat pe Facebook un mesaj aniversar.
 
Cu ocazia Zilei Marinei Române sărbătorite astăzi, 15 august 2023, Nicolae Ciucă, Președintele Senatului României, după ce a fost prezent la ceremonia de pe Faleza Cazino din municipiul Constanța, a postat pe Facebook un mesaj aniversar.
 
Iată ce scrie acesta:
 

„Cu ocazia Zilei Marinei Române, urez personalului militar și civil care navighează sub drapelul țării pe mările și oceanele lumii multă sănătate și putere de muncă. Gândurile tuturor se îndreaptă astăzi către marinarii care lucrează în condiții solicitante și depun eforturi majore pentru îndeplinirea misiunilor cu dedicare și profesionalism, atât în apele noastre teritoriale, cât și pe alte meridiane.
 
Acest an aduce o serie de provocări în zona Mării Negre, care a devenit un punct fierbinte al globului, dar și o zonă de mare relevanță strategică pentru partenerii noștri nord-atlantici. Securitatea acestor ape asigură stabilitatea întregii regiuni și transformă România într-un furnizor important de securitate. Acum, contextul geostrategic este marcat la Marea Neagră de amenințările rusești, de îngreunarea de către Moscova a traficului comercial, de atacarea unor porturi civile pentru periclitarea siguranței alimentare internaționale. Poziția unică a României - atât din punct de vedere terestru, cât și maritim - a îndreptat ochii tuturor către capacitățile noastre navale. Am încredere că oamenii inimoși și profesioniști din Forțele Navale Române se vor ridica la înălțimea așteptărilor lumii libere.
 
Tot astăzi, creștinii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, marea sărbătoare a trecerii la cele veșnice a mamei Mântuitorului. E un prilej important de rugăciune și evlavie, pentru ca Sfânta Fecioară să ne lumineze calea în viață și să ne aibă în paza Sa.
 
La mulți ani tuturor marinarilor militari și civili, lucrătorilor portuari și constructorilor navali! Sfânta Fecioară Maria să vă ocrotească oriunde ați fi și bun cart înainte!”, spune acesta.



Citește și:
Ziua Marinei Române 2023: LIVE VIDEO-TEXT. Spectacol fascinant de forță, tehnologie și tradiție la Constanța (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii