Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poveştile consilierilor locali despre Cazino, în era Mazăre (galerie foto)

ro

03 Sep, 2011 02:20 4086 Marime text
03_Cazino_sedinta_clm_1.jpgÎn această perioadă, Cazinoul constănţean pare nimic mai mult decât un copil abandonat de părinţii naturali şi luat în plasament de un asistent maternal.

Ca un orfan, clădirea de suflet a Constanţei aşteaptă renovarea promisă de ministrul Elena Udrea. Însă uităm să ne gândim, în tot zbuciumul ultimei perioade, ce a văzut Cazinoul de-a lungul timpului. Poate că luxul de altădată nu s-a mai regăsit în Cazinoul comunist. Însă, după Revoluţie, a devenit unul dintre cele mai căutate restaurante din oraş. Mai apoi, la etajul clădirii era un club de noapte, cu mese de biliard şi o vedere splendidă. În anii de după, Cazinoul Constanţei a început să se deterioreze, să prindă un miros straniu şi să ţină frig.

Cazinoul_Constanta_02.jpgDar cine îşi aminteşte de toate acestea? Cei care formau Consiliul Local Municipal în 2007, atunci când primăria lui Radu Mazăre a semnat contractul de concesiune cu SC Queen Investments SRL. La acea vreme, şedinţele lunare aveau loc la Cazino. Dar nu numai atât. În fiecare an, pe 1 decembrie, municipalitatea, în frunte cu Radu Mazăre, organiza la Cazino un bal, o petrecere cu oameni îmbrăcaţi frumos, care se distrau de Ziua Naţională acolo unde obişnuiau să petreacă şi înaintaşii noştri. Putem trage concluzia că totuşi, la un anumit moment dat, Cazinoul a fost important pentru primarul Radu Mazăre? Deputatul PDL Constantin Chirilă îşi aminteşte că la Cazino era curent: „Erau nişte condiţii destul de bune, era civilizat. Dar era foarte curent. Ce să vă zic, şedinţele nu aveau niciun parfum, poate doar de trabuc. Însă clădirea aceea, cu istoria ei, îţi impunea respect şi îmi amintesc cu plăcere de Cazino".

Viziunea pentru 2011 şi cruda realitate

Dănuţ Moisoiu, fost şi actual consilier local, spune că încă din acele timpuri Cazinoul se afla într-o stare destul de avansată de degradare: „Era restaurant acolo. Partea de sus era închisă. Era un club de noapte al unui italian. Dar s-a dus încet, încet. Acum, şi dacă mi l-ar da gratis nu l-aş lua". Preşedintele organizaţiei municipale a PSD, Lucian Băluţ, a fost şi el consilier la Cazino. Însă, novice fiind pe atunci într-ale politicii, nu-şi mai aminteşte mare lucru despre... „parfum": „Erau nişte şedinţe normale. Importante erau hotărârile, nu locul. La vremea aia eram la început, nu mă interesa...". Cu mai multe amintiri despre poezia locului au rămas tot doamnele. Spre exemplu, deputatul Antonella Marinescu povesteşte, în detaliu, cum era atmosfera şedinţelor de Consiliu Local la Cazino. Spune că, încă din adolescenţă, clădirea-simbol i-a fost dragă: „Era locul de întâlnire cu băieţii, de plimbare. Când mergeam să mâncăm la Cazino parcă mergeam în Italia. Era ceva deosebit. Apoi am ajuns acolo când eram consilier local. Chiar acolo am depus jurământul. Mi-a plăcut acolo, însă deja se simţea izul de vechi, simţeai cum te apasă pereţii. După concesiunea către Queen Investments am mai stat vreo două sau trei şedinţe acolo, apoi ne-am mutat. Era un frig groaznic acolo. Însă îmi amintesc că făcea Primăria petrecerile de 1 decembrie la Cazino, ne îmbrăcam frumos, venea toată lumea. După semnarea contractului cu Queen Investments, îmi amintesc că ne-au chemat acolo să ne arate viziunea lor asupra Cazinoului în 2011. Era un proiect grandios, iar acum, uite cum a ajuns... Trebuie adus la standardul din vremea lui de glorie".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii