Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:54 23 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanţa Sud Agigea Ce au descoperit polițiștii de frontieră într-un container sosit din China

ro

18 May, 2021 14:12 616 Marime text
  •  Bunuri contrafăcute în valoare de aproximativ 570.000 lei, depistate în Portul Constanța.
  • Au fost descoperite 11.520 folii cu abțibilduri ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al titularului de marcă.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, 11.520 folii cu abțibilduri, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

În data de 17.05.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat în cazul din data de 13.05.2021, când aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța Sud Agigea, au participat împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea, la un control fizic asupra unui container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti.

Astfel, au fost descoperite 11.520 folii cu abțibilduri ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al titularului de marcă.

Bunurile, în valoare de aproximativ 570.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca și produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii