Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Porniţi la drum? Cum se circula în această dimineaţă pe principalele drumuri din ţară

ro

25 Dec, 2022 08:26 1164 Marime text
Cod galben de ceaţăCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt sesizate evenimente rutiere care să impună oprirea circulației pe autostrăzi sau pe drumuri naționale.

Se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Bacău, Buzău, Gorj, Harghita și Tulcea.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe un carosabil parțial umed, vizibilitatea fiind bună, valori de trafic normale.

„Conducătorii auto sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de drum, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să evite manevrele periculoase dacă vizibilitatea este diminuată, să folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor, să-și echipeze autovehiculul cu anvelope de iarnă dacă își planifică deplasările în zone unde suprafața de rulare este acoperită de gheață, zăpadă sau polei și să se interezeze în prealabil de starea drumurilor și de condițiile meteorologice. Nu opriți în mod nejustificat pe benzile de rulare sau pe banda de urgență de pe autostradă!“ - au mai precizat reprezentanţii Poliţiei Române


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii