Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Porniți la drum? Circulaţie în condiţii de iarnă pe calea ferată

ro

04 Feb, 2020 20:21 1697 Marime text
Urmare avertizării Administraţiei Naţionale de Meteorologie de cod galben şi portocaliu de viscol şi  ninsori în marea majoritate a regiunilor ţării, CFR Călători informează pasagerii să aibă în vedere faptul că trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă.

Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători a luat la nivel central şi în cadrul celor 8 sucursale ale sale, următoarele măsuri:
  • asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă și pregătirea materialului rulant pentru circulația în condiții de iarnă;
  • asigurarea locomotivelor diesel pentru deservirea plugurilor de zăpadă, în caz de necesitate;
  • asigurarea locomotivelor diesel pentru intervenţie în caz de avarii la linia de contact;
  • asigurarea căldurii  în tren şi funcţionarea fără deficienţe a mijloacelor de tracţiune pe toată perioada staţionării în staţii, în linie curentă şi pe întreaga rută de circulaţie;
  • suplimentarea echipelor de intervenție și asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităților proprii (revizii, depouri, etc) în zonele afectate.
De asemenea, în funcție de evoluția condiţiilor meteo ce au implicații asupra funcționalității materialului rulant, pot să apară modificări în programul de circulație a trenurilor de pasageri.

La această oră nu sunt trenuri anulate sau blocate, circulația se desfășoară în condiții de siguranță.

Informații Trenul meu

Se recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul nostru din staţii sau:
  • 0219521 – INFO CFR (plecări /sosiri stația București Nord).
numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • 319.0358 – Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti;
în aplicația TRENUL MEU (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • verificați tabelele de sosire/plecare a trenurilor, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul CAMERE WEB.
  • RESTITUIRE contravaloare bilete, renunțare la călătorie
Pasagerii care vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic interne/Renunțarea la călătorie.

CFR Călători îşi asigură pasagerii că prioritatea majoră în acest context este aceea de a-i duce la destinaţie în condiții de siguranţă.

Amintim că, meteorologii au emis cod galben de ninsori, valabil în mai multe județe din țară.

Astfel, potrivit ANM, în intervalul 05 februarie, ora 08:00 - 06 februarie, ora 10:00, în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.
     
La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60...70 km/h, iar în zona montană 90...100 km/h.
     
În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55...60 km/h.

Citește și: Vin ninsorile în Dobrogea! Anunț de ultimă oră de la meteorologi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii