Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:19 01 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou contract pentru Pomacost SA de la Primăria Constanţa

ro

06 Feb, 2019 00:00 1387 Marime text
La începutul anului, municipalitatea a atribuit un nou contract societăţii Pomacost SA pentru prestări de servicii privind tăierea sau toaletarea arborilor în caz de forţă majoră. Potrivit contractului 3409/8.01.2019, se consideră caz de forţă majoră: arborii înclinaţi indiferent de starea de vegetaţie; arborii uscaţi care prezintă risc iminent de prăbuşire; arborii cu trunchiul rupt total sau parţial; arborii dezrădăcinaţi care prezintă risc iminent de prăbuşire; arborii ale căror ramuri prezintă un risc de desprindere de arbore şi pun în pericol traficul auto şi/sau pietonal; arborii ale căror ramuri afectează reţelele tehnico-edilitare sau îngreunează vizibilitatea în trafic a indicatoarelor rutiere, semafoarelor.
 
Serviciul de taiere/toaletare arbori se va desfăşura pe terenurile aparţinând domeniului public şi privat al municipiul Constanta, numai în caz de forţă majoră. Durata prezentului contract este de 2 luni, începând cu data semnării şi înregistrării acestuia.
 
Preţul convenit pentru îndeplinirea contractului plătibil prestatorului de către achizitor este de 134.315,82 de lei fără TVA, conform propunerii financiare. Tariful pentru fiecare tip de operaţiune privind tăierea/toaletarea arborilor în caz de forţă majoră include toate cheltuielile privind manopera, inclusiv scoaterea cioatei în cazul operaţiunii de tăiere, transportul lemnului şi a resturilor vegetale, uneltele, utilajele mecanice, materialele, carburanţii, transportul uneltelor şi al muncitorilor în interiorul zonei de lucru, cheltuielile indirecte, taxele, impozitele considerate obligaţii legale ale contractantului şi profitul sau orice alte condiţii financiare şi comerciale legate de obiectul contractului.
 
Tariful pe fiecare tip de operaţiune include transportul lemnului şi al resturilor vegetale rezultate la locaţii indicate de beneficiar, pe distanţa medie de 10 km în interiorul localităţii. Tarifele pe tipuri de operaţiune, conform propunerii financiare, parte integrantă din prezentul contract, sunt cuprinse între 347,84 lei/buc, fără TVA şi 2.689,94 lei/buc, fără TVA (vezi secţiunea „Documente”).
 
Pomacost SA, în datele Registrului Comerţului  

Firma a luat fiinţă în anul 2001 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 500.000 de lei, integral vărsat, este compus din 16.000 de acţiuni la purtător. Valoarea unei acţiuni este de 31,25 lei. Firma este deţinută de Acţionari Listă (lista persoane fizice). Persoane împuternicite sunt: Bîsceanu Mădălina - director economic, Leca Alexandru Pimen - administrator. Cenzori în firmă sunt: Voicu Liliana, Iosif Alina-Irina, Damian Gabriela, Radu Mădălina Laura. Pomacost SA se ocupă de activităţi de întreţinere peisagistică.
 
În anul fiscal 2015, societatea cu 132 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 6.146.168 de lei şi un profit de 417.670 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, societatea a acut 130 de salariaţi, a raportat o cifră de 5.842.004 lei şi un profit de 61.383 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 118 salariaţi, cifră de 5.584.739 de lei şi o pierdere de 274.477 de lei.
 
SC Pomacost SA a fost înfiinţată şi administrată, până în anul 2010, de vărul fostului primar al Constanţei, Radu MazăreBasarab Popa, trecut în nefiinţă în luna septembrie a anului 2014. De-a lungul anilor, SC Pomacost SA şi-a adjudecat zeci de contracte cu autorităţi publice, printre cele mai receptive la ofertele acestei societăţi fiind de departe Primăria şi Consiliul Local Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria 
„Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.

În secţiunea „Documente“ puteţi consulta contractul la care facem referire.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii