Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poluatorii Oil Terminal si Eco Petroleum

ro

15 Jul, 2010 02:40 3402 Marime text
oliterminal.jpg  Deşi ancheta Gărzii de Mediu (GM) Constanţa continuă, Oil Terminal a primit deja amendă pentru inundarea cu produse petroliere a opt gospodării din Constanţa.

În urma ploilor torenţiale care s-au abătut asupra Constanţei săptămâna trecută, opt case aflate pe strada Justiţiei au fost inundate, iar pe lângă apă, proprietarii s-au trezit în gospodării şi cu produse petroliere, venite din conductele de la Oil Terminal şi Eco Petroleum. Între cele două societăţi există o relaţie contractuală. Astfel, Eco Petroleum a închiriat, începând cu luna decembrie a anului trecut, pentru un an de zile, un depozit aflat în incinta Oil Terminal. În urma investigaţiilor iniţiale, efectuate de către comisarii GM, s-a constatat că reţeaua de canalizare a Oil Terminal a defulat şi i-a inundat pe localnici cu apă şi produse petroliere. „De vină au fost inundaţiile, care au scos la iveală această problemă. Situaţia respectivă exista dinainte de ploaie, când GM a dispus luarea de măsuri de curăţare a ţevilor şi decantoarelor şi, cum nu au curăţat ce trebuia, ploaia le-a arătat unde au greşit. Autorul moral este Oil Terminal, căruia i s-a impus să ia măsuri pentru curăţarea de urgenţă a gospodăriilor şi a primit şi o amendă în valoare de 350 milioane lei vechi. Cercetările continuă şi în cazul Eco Petroleum, care este parte responsabilă“, a declarat Vasile Petro, comisar şef al GM. Silviu Wagner, directorul general al Oil Terminal, aşteaptă ca investigaţiile să se finalizeze, pentru a fi tras la răspundere şi Eco Petroleum. „Vom depune o contestaţie a amenzii. Deocamdată situaţia este sub control şi curăţăm terenul care a fost afectat de deşeuri. Cred că împărţim o culpă comună cu cei de la Eco Petroleum“, a spus Silviu Wagner. Asociaţii Eco Petroleum sunt: Antonio Valentin Rocsin, Camelia Chealfa, ca şi persoane fizice, dar şi SC Fionnay Limited. În cazul Oil Terminal, asociaţii sunt Fondul Proprietatea SA, Ministerul Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri, precum şi patru persoane fizice, neprecizate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 02 Oct, 2010 21:10 prostii de la oil
  • Ionel 15 Jul, 2010 20:59 Ce face umflatul de Catargiu in acest caz?!!ca ia o gramada de bani.Se ocupa de concursuri si musamalizarea anchetelor de furt.
  • titi 15 Jul, 2010 20:45 mai avem putin si ne "polueaza"wagner pe toti din oil,privatizand societatea.baiat bun wagner si gheorghe de la sindicat,dormiti linistiti ca ei vegheaza la "linistea"noastra!