Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un polițist din Tulcea, amenințat cu un ciob de sticlă și cu o țeavă metalică. Inculpatul a fost amendat

ro

18 Nov, 2020 00:00 1435 Marime text
  • Instanța l-a condamnat pe inculpat în baza situației de fapt și a textelor incriminatoare, la pedeapsa cu amendă, apreciind că această pedeapsă este utilă atât pentru prevenirea săvârșirii de noi infracțiuni, cât și pentru reeducarea inculpatului.

Un tânăr de 25 de ani din județul Tulcea a fost condamnat în primă instanță la la pedeapsa de 200 zile - amendă penală, în cuantum de 10.000 lei, pentru ultraj! Decizia, luată de magistrații Judecătoriei Tulcea, a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. 
 
Tânărul a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea, prin rechizitoriul din data de 04 octombrie 2019.
 
Prin actul de sesizare a instanței, procurorii au învederat că inculpatul, în luna septembrie 2017, l-a amenințat de două ori cu acte de violență fizică și cu moartea, și a efectuat gesturi amenințătoare inițial cu un ciob de sticlă și mai apoi cu o țeavă la adresa persoanei vătămate P.A.C., care se afla în calitate de organ de poliție, în exercitarea atribuțiunilor de serviciu în uniforma de serviciu pe timpul unei intervenții la un eveniment semnalat prin SNAU 112.
 

Antecedente penale

 
Instanța a reține că inculpatul are antecedente penale și că pe parcursul cercetării judecătorești a recunoscut fapta reținută în sarcina sa.
 
Reținând vinovăția inculpatului, instanța l-a condamnat în baza situației de fapt și a textelor incriminatoare, la pedeapsa cu amenda, apreciind că această pedeapsă este utilă atât pentru prevenirea săvârșirii de noi infracțiuni, cât și pentru reeducarea inculpatului.
 

5000 de lei daune

 
Pe lângă decizia de condamnare a inculpatului, Judecătoria Tulcea a admis acțiunea civilă formulată de polițist și a dispus obligarea inculpatului la plata către partea civilă a sumei de 5000 lei cu titlu de despăgubiri.
 

Polițist mușcat de gât


Recent, într-un alt dosar, Judecătoria Tulcea a decis condamnarea în primă instanță a unui bărbat, de 40 de ani, acuzat de ultraj! Bărbatul este acuzat că a mușcat de gât un polițist, acesta, pentru a scăpa de mușcătură, i-a introdus inculpatului un deget în ochiul stâng. În urma acestei agresiuni prin mușcare, agentului de poliție i-a fost provocată o rană sângerândă la gât.
 

Control judiciar

 
Inculpatul a luat un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de doi ani. Totodată, judecătorii au hotărât menținerea măsurii controlului judiciar luată împotriva inculpatului. Magistrații au mai hotărât obligarea inculpatului la plata către partea civilă a sumei de 6000 lei reprezentând diferenţă despăgubiri și 10.000 lei cu titlu de despăgubiri.
 
Și această decizie a Judecătoriei Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Citește și
 
Un polițist din Tulcea, mușcat de gât în timpul unei misiuni. Cum s-a salvat omul legii. Prima condamnare

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii